x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

10 Mar 2005   •   00:00

11 MARTIE 2005
MANIFESTARE. Mai multe femei purtand sorturi si inarmate cu ustensile de bucatarie au navalit in cladirea unui Parlament regional brazilian pentru a protesta fata de comentariile sexiste ale unui deputat, transmite site-ul Ananova. Opt asociatii de femei din regiune si-au unit fortele pentru a organiza ineditul protest. Acesta a fost determinat de comentariile discriminatorii ale parlamentarului Waldomiro Raimundo de Freitas, preluate de televiziuni. Raspunzand unui grup de femei care acuzau nepotismul care ar exista in Parlament, acesta a spus: "De dragul copiilor vostri, mai bine stati acasa. Faceti de mancare pentru familiile voastre, aveti grija de soti!". Intre timp, parlamentarul si-a cerut scuze pentru aceste declaratii. (C.C.)

TAXA. Mai multe administratii locale din Marea Britanie au declansat un razboi impotriva producatorilor de guma de mestecat, carora le cer sa plateasca o taxa speciala pentru curatarea trotuarelor afectate de produsele lor, transmite AFP. Municipalitatile vor propune, la finalul unei conferinte organizate la Londra, un impozit de un penny pentru fiecare pachet cu guma, bani care urmeaza sa fie utilizati la plata facturii anuale de curatare a strazilor, care ajunge la 150 milioane de lire sterline. (C.C.)

NOTIUNI. In viziunea UE, guma de mestecat si apa minerala sunt calificate drept alimente, dar nu si ciupercile halucinogene, animalele vii sau un mar care creste in copac, relateaza Reuters. Hrana pentru animale nu trece nici ea acest test, ca si orice fel de planta care se coace in pamant, inainte de a fi culeasa. Uniunea Europeana defineste in circa 70 de cuvinte ce se intelege prin aliment, in comentariul trimis pentru Codex Alimentarius Commission, care stabileste standardele pentru alimente. Guma de mestecat este unul dintre cele mai bizare alimente mentionate. (C.C.)

×
Subiecte în articol: gastronomie