x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gastronomie - Intruniri culinare

Gastronomie - Intruniri culinare

de Veronica Guzun    |    10 Apr 2006   •   00:00
Gastronomie - Intruniri culinare

In fiecare luna, romanii din Geneva se intalnesc pentru a manca bucate "ca la mama acasa". In ajunul Sarbatorilor de Pasti se va pregati traditionala ciorba din carne de miel. Nimeni nu rateaza aceste intruniri.

Asociatia Romanilor din Geneva ii asteapta din nou pe romanii din localitate si din imprejurimi la intalnirea lor lunara la o ciorba traditionala. Urmatoarea intrunire de acest fel va fi programata pentru vineri, 28 aprilie, de la ora 19:00, la Maison de Quartier des Eaux-Vives, anunta agentia de presa a romanilor de pretutindeni, Romanian Global News.

DIN MENIU. Intalni-rile anterioare le-au oferit participantilor prilejul de a consuma ciorba de potroace, de perisoare, de burta, ciorba de fasole uscata cu slaninuta afumata. De asemnea, la una dintre aceste sarbatori a fost pregatita si specialitatea basarabeana "Soleanca" de la Chisinau - o ciorba grasa si consistenta, care contine multe mezeluri, afumatura si masline negre. La intrunirea din 28 aprilie gurmanzii vor savura o ciorba de miel. Aceasta va fi servita, ca de obicei, foarte fierbinte si cu un ardei iute, informeaza Asociatia Romanilor din Geneva, citata de RGN Press. Contra sumei de 5 franci elvetieni de persoana, romanii pot sa manance aceasta delicatesa culinara in cantitati nelimitate, actiunea desfasurandu-se la doar cateva zile de la Sarbatoarea Pastilor.

×
Subiecte în articol: gastronomie