x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/UTILE

GASTRONOMIE/UTILE

17 Mar 2005   •   00:00

18 martie 2005
  • Mancarea arsa poate fi folosita daca se rastoarna imediat in alta cratita, fara sa se atinga partea arsa. In aceasta se adauga putin zahar si 2-3 linguri de apa rece. Dupa ce s-a racit, mancarea isi pierde gustul de ars si se pune din nou sa fiarba la foc normal.

  • Racirea rapida a unei mancari fierbinti se poate face asezand vasul intr-un lighean cu apa rece, in care se adauga un pumn de sare de bucatarie.

  • O sticla de apa minerala inceputa se poate pastra bine daca se astupa ermetic si se rastoarna cu gura in jos.
    Materiile prime ce se folosesc la prepararea unei prajituri trebuie aduse in bucatarie cu doua ore inainte.
    Gustul fad al compotului de mere se schimba daca se adauga in sirop si cateva fire de scortisoara. Acestea schimba gustul si aroma.

  • Drojdia de bere se pastreaza foarte bine in faina sau in sare de bucatarie. Alta metoda consta in presarea puternica pe fundul unui pahar, apoi paharul se intoarce cu gura in jos si se pune pe o farfurie in care exista putina apa.

  • Pastele fainoase (macaroanele) puse la fiert nu se mai lipesc, nu mai formeaza spuma si apa nu mai da in foc daca se pune o lingura de ulei in apa clocotita.

  • Vinul alb din sosuri poate fi inlocuit la nevoie cu doua bucatele de zahar, dizolvate in putin otet.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie