x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Gătind pentru copii

0
Autor: Simona Chiriac 28 Mai 2008 - 00:00

Colega noastră Alina-Ramona Anghel, sau Alis după cum obiş­nuim să-i spunem, este stăpîna in­­contestabilă a spaţiului pe care ne place să-l numim, “laborator de teste cu­linare”. Ea are grijă ca fiecare reţetă pe care v-o dezvăluim în paginile revistei să vă stîrnească simţurile şi, din acest punct de vedere, creativitatea ei este de nes­tăvilit.

Colega noastră Alina-Ramona Anghel, sau Alis după cum obiş­nuim să-i spunem, este stăpîna in­­contestabilă a spaţiului pe care ne place să-l numim, “laborator de teste cu­linare”. Ea are grijă ca fiecare reţetă pe care v-o dezvăluim în paginile revistei să vă stîrnească simţurile şi, din acest punct de vedere, creativitatea ei este de nes­tăvilit. Urmărind-o în bu­că­tă­rie, te sim­ţi iarăşi copil. De abia aş­tepţi să guşti ce se află pe farfurie. Şi pen­tru că are în fiecare zi de-a face cu nişte copii, mai mari ce-i drept, care au de­păşit de ceva vreme adolescenţa, Alis ştie cu ­si­gu­­ranţă cum poţi “să îndulceşti” un copil.


Care sînt preparatele ce pot fi gătite de către mămici sau bunici cu ocazia petrecerilor la care sînt invitaţi copiii? Se pot servi foarte multe preparate, începînd de la aperi­tivele cu şuncă şi brînză, deghizate în corăbioare din felii de pîine, sărăţelele magice, care au luat forma unor iepuraşi sau a altor animale, şi continuînd cu o pizza din multe legume proaspete şi carne de pui.  Dacă unii copii încă nu “s-au împrietenit” cu legumele, puteţi să pregătiţi un tort, de această dată sărat, în care, între blaturi de pîine, veţi aşeza legume de toate culorile, brînză şi carne. Pen­tru a fi mai atractiv, tortul poate fi de­corat cu diferite forme din legume. To­tul este să aveţi răbdare şi imagina­ţie cît cuprinde. Cît despre dulciuri, de ma­re efect sînt brioşele în formă de găr­gă­riţă, turta dulce cu nucă sau pră­ji­tu­rile cu diferite arome de fructe. Important este să folosiţi întotdeauna ingrediente proaspete şi de cea mai bună cali­tate şi, nu în ultimul rînd, să ţineţi cont şi de “indicaţiile” copiilor.


Ce deserturi pot pregăti rapid şi fără prea multe griji mămicile care nu au foarte mult timp să stea în bucătărie? Salata de fructe este de de­par­te preferata copiilor, dar şi a mă­mi­ci­­lor. Ca să o variaţi, adăugaţi-i cîteva frun­­zuliţe de mentă şi puţin praf de scor­­ţişoară. Implicaţi-i pe copii să vă aju­­te, şi aceştia vor găsi cu siguranţă va­­­riante noi. Mai pot fi pregătite min­gi­u­ţe din brînză de vaci cu piure de zme­u­ră şi scorţişoară, salată de pepene roşu cu mentă, nuci şi stafide.


Cred că toată lumea a trecut, măcar o dată, printr-o ex­pe­rienţă mai neplăcută în bu­că­tărie. Ce re­ţetă dulce nu dă greş? Blatul de tort este unul dintre lucrurile cel mai uşor de preparat. Se folosesc zahăr, ouă, praf de copt şi făină şi, după ce se coc foile, se umplu cu o cremă uşoară de ciocolată sau cu frişcă şi miez de nucă măcinată.

 

Secret

Ascultaţi-i întotdeauna şi pe copii, atunci cînd pregătiţi ceva bun. Ei pot găsi soluţii ­ingenioase, iar rezultatul va fi de fiecare dată pe măsura aşteptărilor.

 

Tort Alis

Ingrediente: 10 ouă, 300 g făină, 400 g zahăr tos, 350 ml frişcă, 250 g ciocolată neagră, 50 g ciocolată albă, un kg căp­şune, 200 g ci­reşe, o linguriţă de praf de copt, esenţă de rom, sare, mentă, cacao.

Preparare: Gălbenuşurile se amestecă bine cu 250 g zahăr tos, se mixează pînă îşi dublează volumul şi se albesc, iar albuşurile se bat cu sarea pînă se întăresc. Peste gălbenuşuri se pun făina, praful de copt, jumătate din sticluţa cu esenţă şi se se mixează două minute. Se adaugă albuşurile, apoi se amestecă uşor cu o lingură de jos în sus. Se tapetează o tavă cu hîrtie de copt, se presară făină, se pun cîteva linguri de aluat şi se întind cu lama unui cuţit. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit şapte minute. Se procedează la fel cu restul aluatului, apoi foile se lasă la răcit. Ciocolata se topeşte la bain-marie, se amestecă bine cu frişca mixată, zahărul rămas şi restul de esenţă. Se ung foile cu cremă, se aşază jumătăţi de căpşune, cireşe şi se su­pra­­pun. Se presară cacao, se de­co­rează cu ciocolată şi frunze de mentă.

Citeşte mai multe despre:   recomandarea saptamanii

 



Mai multe titluri din categorie

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

Top 7 mărci de cafea din București

Top 7 mărci de cafea din București
Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino   Cafea pentru business – cafea acasă   În...

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România
Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

In memoriam Ruxandra Garofeanu

In memoriam Ruxandra Garofeanu
Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Premiera serialului Adela se vede gratuit pe  AntenaPlay, timp de 7 zile. Utilizatorii platformei au ocazia să participe şi la un concurs, ce pune la bătaie 10 abonamente valabile un an de zile pe AntenaPlay....

Trei motive bune pentru a lua un credit

Trei motive bune pentru a lua un credit
Spre deosebire de alte tipuri de credite, un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice, însemnând că nu trebuie să oferiți explicații creditorului despre cum plănuiți să folosiți banii...

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie
Galerie Foto Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi extinderea în Europa de Est printr-o sucursală dedicată în București,...

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Ești exponent al generației „millennials”, ai o mie de idei, în pauzele de la orele online dai play la discursuri motivaționale cu antreprenori care povestesc cum au făcut primul milion de dolari, însă după...
Serviciul de email marketing furnizat de