x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Gătind pentru copii

0
Autor: Simona Chiriac 28 Mai 2008 - 00:00

Colega noastră Alina-Ramona Anghel, sau Alis după cum obiş­nuim să-i spunem, este stăpîna in­­contestabilă a spaţiului pe care ne place să-l numim, “laborator de teste cu­linare”. Ea are grijă ca fiecare reţetă pe care v-o dezvăluim în paginile revistei să vă stîrnească simţurile şi, din acest punct de vedere, creativitatea ei este de nes­tăvilit.

Colega noastră Alina-Ramona Anghel, sau Alis după cum obiş­nuim să-i spunem, este stăpîna in­­contestabilă a spaţiului pe care ne place să-l numim, “laborator de teste cu­linare”. Ea are grijă ca fiecare reţetă pe care v-o dezvăluim în paginile revistei să vă stîrnească simţurile şi, din acest punct de vedere, creativitatea ei este de nes­tăvilit. Urmărind-o în bu­că­tă­rie, te sim­ţi iarăşi copil. De abia aş­tepţi să guşti ce se află pe farfurie. Şi pen­tru că are în fiecare zi de-a face cu nişte copii, mai mari ce-i drept, care au de­păşit de ceva vreme adolescenţa, Alis ştie cu ­si­gu­­ranţă cum poţi “să îndulceşti” un copil.


Care sînt preparatele ce pot fi gătite de către mămici sau bunici cu ocazia petrecerilor la care sînt invitaţi copiii? Se pot servi foarte multe preparate, începînd de la aperi­tivele cu şuncă şi brînză, deghizate în corăbioare din felii de pîine, sărăţelele magice, care au luat forma unor iepuraşi sau a altor animale, şi continuînd cu o pizza din multe legume proaspete şi carne de pui.  Dacă unii copii încă nu “s-au împrietenit” cu legumele, puteţi să pregătiţi un tort, de această dată sărat, în care, între blaturi de pîine, veţi aşeza legume de toate culorile, brînză şi carne. Pen­tru a fi mai atractiv, tortul poate fi de­corat cu diferite forme din legume. To­tul este să aveţi răbdare şi imagina­ţie cît cuprinde. Cît despre dulciuri, de ma­re efect sînt brioşele în formă de găr­gă­riţă, turta dulce cu nucă sau pră­ji­tu­rile cu diferite arome de fructe. Important este să folosiţi întotdeauna ingrediente proaspete şi de cea mai bună cali­tate şi, nu în ultimul rînd, să ţineţi cont şi de “indicaţiile” copiilor.


Ce deserturi pot pregăti rapid şi fără prea multe griji mămicile care nu au foarte mult timp să stea în bucătărie? Salata de fructe este de de­par­te preferata copiilor, dar şi a mă­mi­ci­­lor. Ca să o variaţi, adăugaţi-i cîteva frun­­zuliţe de mentă şi puţin praf de scor­­ţişoară. Implicaţi-i pe copii să vă aju­­te, şi aceştia vor găsi cu siguranţă va­­­riante noi. Mai pot fi pregătite min­gi­u­ţe din brînză de vaci cu piure de zme­u­ră şi scorţişoară, salată de pepene roşu cu mentă, nuci şi stafide.


Cred că toată lumea a trecut, măcar o dată, printr-o ex­pe­rienţă mai neplăcută în bu­că­tărie. Ce re­ţetă dulce nu dă greş? Blatul de tort este unul dintre lucrurile cel mai uşor de preparat. Se folosesc zahăr, ouă, praf de copt şi făină şi, după ce se coc foile, se umplu cu o cremă uşoară de ciocolată sau cu frişcă şi miez de nucă măcinată.

 

Secret

Ascultaţi-i întotdeauna şi pe copii, atunci cînd pregătiţi ceva bun. Ei pot găsi soluţii ­ingenioase, iar rezultatul va fi de fiecare dată pe măsura aşteptărilor.

 

Tort Alis

Ingrediente: 10 ouă, 300 g făină, 400 g zahăr tos, 350 ml frişcă, 250 g ciocolată neagră, 50 g ciocolată albă, un kg căp­şune, 200 g ci­reşe, o linguriţă de praf de copt, esenţă de rom, sare, mentă, cacao.

Preparare: Gălbenuşurile se amestecă bine cu 250 g zahăr tos, se mixează pînă îşi dublează volumul şi se albesc, iar albuşurile se bat cu sarea pînă se întăresc. Peste gălbenuşuri se pun făina, praful de copt, jumătate din sticluţa cu esenţă şi se se mixează două minute. Se adaugă albuşurile, apoi se amestecă uşor cu o lingură de jos în sus. Se tapetează o tavă cu hîrtie de copt, se presară făină, se pun cîteva linguri de aluat şi se întind cu lama unui cuţit. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit şapte minute. Se procedează la fel cu restul aluatului, apoi foile se lasă la răcit. Ciocolata se topeşte la bain-marie, se amestecă bine cu frişca mixată, zahărul rămas şi restul de esenţă. Se ung foile cu cremă, se aşază jumătăţi de căpşune, cireşe şi se su­pra­­pun. Se presară cacao, se de­co­rează cu ciocolată şi frunze de mentă.

Citeşte mai multe despre:   recomandarea saptamanii

 



Mai multe titluri din categorie

Cauti dezinfectantii ideali pentru casa ta? Iata 3 factori de care sa tii cont!   

Cauti dezinfectantii ideali pentru casa ta? Iata 3 factori de care sa tii cont!   
Galerie Foto Daca solutiile de dezinfectare erau, pana acum, numai in atentia centrelor medicale si a parintilor cu copii mici, pandemia de coronavirus a schimbat pentru totdeauna importanta acestora. Astfel, indiferent daca lucrezi...

Cum se montează corect aparatul de aer condiționat

Cum se montează corect aparatul de aer condiționat
Aparatul de aer condiționat este recomandat pe timpul verii datorită funcției de răcire care crează un ambient plăcut și oferă confortul dorit. Este indicat ca pentru montarea unui aparat de aer condiționat să...

6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust

6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust
În cazul în care vreți să aveți costuri de administrare mai reduse, dar și confortul necesar unei locuințe actuale și moderne, optați pentru proiecte case mici de la UberHause. Variantele și soluțiile ce pot f...

Chef Bontea şi-a adjudecat aseară o nouă amuletă Andrei Păunescu şi Maria Măgirescu, invitaţi speciali diseară la Chefi la cuţite

Chef Bontea şi-a adjudecat aseară o nouă amuletă  Andrei Păunescu şi Maria Măgirescu, invitaţi speciali diseară la Chefi la cuţite
Galerie Foto Cea mai nouă ediţie Chefi la cuţite, difuzată aseară, la Antena 1, a pus în joc o amuletă prețioasă: câștigătorul va putea opri timp timp de zece minute celelalte două echipe, cu excepția unui singur...

Un fost campion MMA și un preot vin să gătească la Chefi la Cuțite

Un fost campion MMA și un preot vin să gătească la Chefi la Cuțite
Galerie Foto Diseară, la ora 20.00, Chefi la Cuțite se întoarce cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete. Concurenții care vor trece pragul show-ului de cooking de la...

Rapperul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani 

Rapperul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani 
Rapperul și actorul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani, la cinci zile după ce a suferit un infarct, anunță BBC. Cântărețul se afla la terapie intensivă și a murit alături de familia sa. Numele...

Inele cu pietre pentru o stare de bine

Inele cu pietre pentru o stare de bine
Galerie Foto Atât metalele prețioase, cât și pietrele care le însoțesc în bijuterii pot să aducă o stare de bine celei care le poartă. Iar un inel făcut cadou este una dintre cele mai frumoase surprize pe care să le faci...

Radu Almăşan – Bosquito, apariţie rară la tv, la Te cunosc de undeva! „Când a apărut am avut un şoc!”

Radu Almăşan – Bosquito, apariţie rară la tv, la Te cunosc de undeva! „Când a apărut am avut un şoc!”
Galerie Foto Maratonul transformărilor continuă, în această sâmbătă, de la ora 20:00, la Antena 1, cu o petrecere latino în toată regula. Cei 11 concurenţi ai transforming show-ului vor simţi pe propria lor piele că...

Liber la munte și la mare, de 1 Mai și de Paște

Liber la munte și la mare, de 1 Mai și de Paște
România se întoarce la normalitate înainte de data stabilită de Guvern. Hotelierii de pe Litoral și din zonele montane deja au rezervări pentru Ziua Muncii și pentru Paște. Chiar dacă se vor menține unele...

Șoferul de autobuz Radu Carbon merge în finala iUmor, sezonul 10

Șoferul de autobuz Radu Carbon merge în finala iUmor, sezonul 10
Galerie Foto Radu Carbon, pe numele său real Radu Vieru, este un șofer de autobuz cu toate glumele la el, astfel că apariția sa de seara trecută, a doua la iUmor, l-a trimis direct în finala sezonului zece. Radu...

În sezonul 8 „#creativ”: tineri remarcabili, modeşti, sinceri, amuzanţi, plini de viaţă

În sezonul 8 „#creativ”: tineri remarcabili, modeşti, sinceri, amuzanţi, plini de viaţă
Galerie Foto Vineri seara, de la ora 23.00, la TVR 1, în sezonul 8 al emisiunii „#creativ”, vom întâlni tineri remarcabili în domeniile lor: de la design de bijuterie şi design grafic la muzică pop, de la actorie la dans co...

Ofertele de cazare in Eforie Nord iti garanteaza o vacanta relaxanta pe litoral!

Ofertele de cazare in Eforie Nord iti garanteaza o vacanta relaxanta pe litoral!
Galerie Foto Dupa un an obositor, cu siguranta visezi la o vacanta in care sa uiti de orice grija cotidiana. Din fericire, litoralul romanesc are multe de oferit la acest capitol, reprezentand o optiune excelenta pentru urmatorul...

Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile

Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile
Galerie Foto În cazul în care ești invitat la o minipetrecere de „casă nouă”, odată cu mutarea prietenilor tăi într-o nouă chirie, ar fi bine să profiți de această ocazie de a socializa și de a ieși din casă, mai...

Cea de-a opta ediție iUmor a fost lider de audiență

Cea de-a opta ediție iUmor a fost lider de audiență
Cea de-a opta ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.29 – 22.47, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicul comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

”Străini în visul românesc”, o nouă serie de reportaje în exclusivitate la Observator 19.00, cu Alessandra Stoicescu

”Străini în visul românesc”, o nouă serie de reportaje în exclusivitate la Observator 19.00, cu Alessandra Stoicescu
Galerie Foto În loc de celebrul vis american, pentru mulți lucrători din Asia, România este țara în care speră că își vor schimba viața! Poveștile ciobanilor aduși de la poalele munților Himalaya sau ale asiaticilor...
Serviciul de email marketing furnizat de