Sefii-bucatari din restaurantele si hotelurile care lucreaza cu carne au foarte mari batai de cap in cazul in care vor sa prepare ceva deosebit.
|
Cel mai rau este ca aici nu este o firma care sa creasca animalele de mici. In Romania se respecta doar criteriul banilor. Important este doar sa iasa carnea si sa se vanda. Muschiul de vita nu este muschi, e subtire, fara gust. Ficatul nu este bun, nu este cum trebuie. Daca tai vaca batrana, nu o sa fie buna decat pentru ciorba, in cel mai bun caz. Este o mare problema, mai ales pentru ca nu se respecta un standard. Este ca un grafic ce are urcusuri si coborasuri foarte mari. De aceea, aici se lucreaza cu carne adusa din afara. Mie, ca sef-bucatar strain, imi pare rau, pentru ca este atat teren in tara unde se poate face ceva deosebit, ceva mai de calitate. Avem nevoie de asociati din strainatate de la care sa invatam si atunci vom avea de castigat cand vom intra in Uniunea Europeana. Si trebuie inceput de pe acum, pentru ca nu mai este timp. Este drept, de cateva ori am primit marfa buna si din Romania, dar asta s-a intamplat foarte rar. Si daca intra un client si o data ii dau muschi de vitel de calitate A, alta data de calitate B, nu mai vine in restaurant. Sunt firme in tara care lucreaza cu cotlet de miel adus din Australia, maturat, congelat. Este carne foarte buna, se vede ca animalul a fost foarte bogat. Si aici se poate face asa ceva, daca institutiile abilitate ar ajuta producatorii. Si asta pentru viitorul alimentatiei si al agriculturii.
Citește pe Antena3.ro