x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum poţi câştiga greutatea ta... în ciocolată?

Cum poţi câştiga greutatea ta... în ciocolată?

29 Apr 2013   •   18:23
Cum poţi câştiga greutatea ta... în ciocolată?

Considerată când afrodiziac, când stimulant al sistemului nervos, acuzată adeseori că... creează dependenţă (de gustul ei incomparabil, de catifea topită pe cerul gurii), vinovată de creşterea în greutate (când e dulce, cu lapte şi cu creme savuroase) or, dimpotrivă, aşezată în rândul „adjuvantelor” din curele de slăbire (dacă e neagră, minim 80% cacao... şi cât mai amară), ciocolata – pentru că despre ea este vorba – rămâne regina deserturilor!
De la copilaşii care abia i-au dat de gust, până la cei ajunşi la senectute, care ştiu cum să savureze un pătrăţel de ciocolată (cu efect de madlenă proustiană), toţi doresc să aibă cât mai multă ciocolată!
Dar cum poţi avea ciocolată de calitate, fină şi îndeajuns de multă încât să-ţi saturi toată familia? Răspunsul ni-l dă în aceste zile Cioccogelateria Venchi, situată în inima Bucureştiului, pe vechiul Pod al Mogoşoaiei (azi, Calea Victoriei), provocându-ne să participăm la un concurs al cărui premiu este... greutatea ta în ciocolată! (Truc: rugaţi-l pe cel mai durduliu din familie să se înscrie; fetele slăbuţe constată azi că o siluetă subţire nu e întotdeaun cea mai bună alegere...).
Concursul de la Venchi, cea mai veche şi cea mai cunoscută marcă de ciocolată de lux din lume (fabrica italiană a fost înfiinţată în 1878) propune un concurs pentru utilizatorii de Facebook, prin intermediul unei aplicaţii disponibile la adresa https://www.facebook.com/pages/Cioccogelateria-Venchi/471958572860578?sk=app_459721580762593&app_data . Mecanismul este simplu, trebuie urmaţi doar câţiva paşi, pentru a te înscrie la tragerea la sorţi (concursul se desfăşoară în intervalul 17 aprilie – 15 iunie 2013). Premiul cel mare – atât de multă ciocolată cât cântăreşte câştigătorul! – îţi poate aduce acasă „sufletul Venchi”, acel melanj de calităţi ale unei ciocolate excepţionale, a cărei reţetă ţine mereu viu visul unui copil de 16 ani, Silvano Venchi, care, în 1878, reinventa în bucătăria lui din Piemont dulciurile tradiţionale ale bunicii lui.

×
Subiecte în articol: concurs ciocolata