x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

05 Mar 2006   •   00:00

5 martie 2006

Record - Salam de doi kilometri


In localitatea Turia, la 100 km de Belgrad, anual are loc sarbatoarea traditionala a bucatarilor sarbi - Mezelaria. Anul acesta a avut loc a 22-a editie. La festival au participat si maestri culinari de peste hotare: Bosnia-Hertegovina, Croatia, Romania si Ungaria. La editia din 2006 s-a stabilit un nou record: cel mai lung carnat din lume - 2.022 m. Acesta are toate sansele sa fie trecut si in Cartea Recordurilor, Guinness. Pentru prepararea lui, s-au taiat 25 de porci, anunta agentia interantionala RIA Novosti.

Premiu - Gogosi olimpice


La intoarcere in Japonia, de la Olimpiada din Torino, campioana olimpica 2006 la patinaj artistic feminin, Sidzuchi Aracava, a mai primit o "medalie", anunta Agentia ITAR TASS. Despre ce este vorba? Cei mai renumiti bucatari i-au pregatit niste gogosi in forma de medalii olimpice. Acestea erau ornate cu frunze aurite.

Silueta - Dieta cu cartofi


In curand, cei care vor dori sa slabeasca nu vor mai fi obligati sa scoata din meniu prepartele din cartofi. Cercetatorii britanici au obtinut un nou soi de cartofi dietetici. Acesta contine de trei ori mai putine calorii (70 kcal/100g) si este bogat in vitamina C.

×
Subiecte în articol: bucataria de week-end