x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

16 Aug 2005   •   00:00
BERE. Ati obosit sa vi se tot spuna sa beti mai putin alcool, intrucat va imbatraneste prematur? Ei bine, rugaciunile dumneavoastra au fost auzite, caci de curand a fost inventata berea cu efect antiimbatranire. Potrivit agentiilor de presa internationale, berea miraculoasa a fost deja lansata in supermarketurile din Germania, iar compania care o produce, Neuzeller Kloster, sustine ca bautura contine fier, vitaminele A si D, cat si alge bogate in proteine, fapt pentru care determina intinerirea pielii si imbunatatirea elasticitatii acesteia. "Aceasta bere se impotriveste conceptiei comune conform careia consumarea alcoolului provoaca imbatranirea prematura. De aceea, se pare ca va avea succes", a declarat David Jago, un analist din domeniu.

SECRET. Un brutar din Israel care a fagaduit ca va lua cu el in mormant reteta secreta a unei prajituri cu scortisoara si-a pastrat promisiunea prin gravarea acesteia pe piatra sa funerara, relateaza site-ul Ananova, citat de Rompres. Potrivit sursei citate, prieteni si membri indoliati ai familiei l-au insotit pe Jaakov Topor, in varsta de 93 de ani, pe ultimul sau drum, in speranta ca vor afla detalii privind misterioasa reteta.

"Toti cei din aceasta comunitate am incercat din rasputeri sa aflam reteta, insa el ne tot spunea ca nu o va dezvalui nimanui atat timp cat inima inca ii mai bate", a declarat nepotul regretatului brutar.

Jaakov Topor a pastrat secretul retetei timp de 75 de ani. Acum acesta a fost dezvaluit: un kilogram de faina, 50 de grame de drojdie, o lingurita cu sare, trei oua, sapte lingurite cu zahar, 200 de grame de margarina, un pahar si jumatate cu lapte si scortisoara dupa gust. Pofta buna.

STICLA VORBITOARE. De acum inainte nu va mai trebui sa solicitati sfaturile chelnerului in alegerea vinului potrivit... In curand, o sticla de vin vorbitoare va "spune" consumatorilor din Italia tot ceea ce doresc sa stie despre soiul cu pricina - de la istoria producerii sale pana la felul de mancare cu care se potriveste cel mai bine.

"Ideea este aceea de a aduce un specialist de vinuri la masa, astfel incat fiecare soi sa se poata prezenta la persoana intai. Dorim sa comercializam aceste sticle in restaurante, magazine si vinarii care permit degustarea soiurilor, a declarat Daniele Barontini, reprezentant al companiei producatoare Modulgraf, citat de Independent Online. Daniele Barontini a explicat ca este vorba despre o noua "eticheta, care consta intr-un cip implantat in sticla, ce va putea fi ascultat cu ajutorul unui mic dispozitiv, de marimea unui pachet de tigari.

CAFEA. Zaharul adaugat in cafea sau ceai reduce in mod semnificativ riscul de ingrasare, arata un studiu danez la care au luat parte 5.200 de barbati, transmite AFP. Profesorul Gyntelberg a analizat impreuna cu alti cercetatori datele a 5.200 de barbati din Copenhaga in cadrul unei vaste anchete numite Copenhagen Male Study. Aceasta a fost lansata in anii ’70 pentru a examina legaturile dintre obezitate, alcool, fumat, activitate fizica si cafea. "Rezultatele privind legatura dintre greutate in exces si cafea sunt cele mai interesante, caci nu am mai gasit informatii similare in alta parte", a subliniat el. "Daca ipotezele noastre se dovedesc corecte, ar trebui sa mancam zahar de cateva ori in timpul zilei pentru a slabi", a mai spus profesorul Finn Gyntelberg. "Explicatia probabila este ca zaharul din cafea sau ceai stimuleaza metabolismul in intestine si reduce pofta de mancare. Caloriile de care scapam astfel sunt mult mai numeroase decat cele pe care le ingeram mancand zaharul", a adaugat el.

Grupaj realizat de Cristina Andreea Catana
×
Subiecte în articol: gastronomie