x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

27 Noi 2006   •   00:00
CANIN. Dupa Paris, Frankfurt este cel de-al doilea oras din lume unde cainii vor avea propria lor brutarie. Proprietarii patrupedelor vor putea achizitiona din respectivul magazin biscuiti de casa si prajituri cu umplutura din carne. De clienti nu duce lipsa, pentru ca, potrivit ananova.com, magazinul este mereu plin. Ideea i-a venit lui Janine Sarantini-Lagerin, o fosta angajata a unei brutarii pentru oameni. Intre timp, ea s-a specializat in prajituri "canine". Delicatesele casei sunt biscuiti cu menta, batoane cu musli, prajituri cu ton si biscuiti cu usturoi. "Veterinarii imi spun ce este sanatos, iar labradorul meu ce este gustos", isi explica brutareasa strategia de marketing. Tot in aceeasi idee, cainii care vin la magazin au parte de degustari gratuite ale produselor, pentru ca stapanii sa stie exact ce sa le cumpere. (Cristina Calin)

INEDIT. Un columbian a inventat dulceata, prajiturile si alte specialitati pe baza de cactus (foto), planta bogata in vitamine si cu proprietati afrodiaziace, fiind primul care a utilizat in acest scop planta foarte raspandita in mai multe regiuni ale tarii, transmite AFP. Timp de cinci ani, Jose Rafael Marquez a efectuat numeroase teste si incercari pentru a obtine produsele, care au primit autorizatia de a fi comercializate din partea Ministerului Mediului din Columbia, conform jurnalului El Tiempo. "A fost dificil de gasit un punct de echilibru, de a determina care plante sunt veninoase si care sunt halucinogene", a declarat Marquez. Columbianul, un autodidact care nu a terminat scoala primara, a indicat ca a putut sa fabrice 17 tipuri de alimente, dar si produse de machiaj sau sapunuri pe baza de cactus. Conform acestuia, in natura exista peste 1.600 de specii de cactus, care sunt bogate in substante nutritive si pot avea proprietati afrodiziace si ajuta la pierderea in greutate. (Cristina Calin)

×
Subiecte în articol: gastronomie