Inarmati cu un pic de noroc, cu un pumn de fise si cu o rabdare iesita din comun, jucatorii din cazinouri pierd nopti la rand in incercarea de a face avere. Iar bucatarii din aceste localuri le fac toate poftele.
CRISTINA ANDREEA CATANA
AVANTAJE. Jucatorilor din cazinouri li se fac toate poftele
|
SERVIRE. Meniul obisnuit intr-un cazino este unul ca la carte. Insa, exista si unele locuri unde s-a renuntat la acesta varianta. Unul dintre motive este ca jucatorii nu au timp sa astepte pregatirea unui fel de mancare complicat, apoi este si foarte cald in salile de joc. Asa incat, varianta unui bufet suedez este mult mai buna. La Casino Palace meniul se schimba in fiecare saptamana, in functie de dorintele clientilor. Toate produsele sunt asezate intr-un loc special amenajat, in hol foarte aproape de salile cu mese de joc si cu ruleta. Jucatorii vin, se servesc cu ce le pofteste inima, iar apoi se pot intoarce linistiti la masa de joc si sa mareasca miza. Doar de acum au stomacul plin si se simt mai norocosi. Dupa spusele lui Joseph Hadad, cei mai infometati sunt romanii, insa nici unul dintre cei care isi incearca norocul nu pleaca pana nu trece pe la bar. Cei care vor doar sa pacaleasca senzatia de foame, ii pot cere ospatarului chiar si jumatati de portie. Atata timp cat se intoarce la masa de joc multumit, poate cere orice. Conform acestui principiu, s-a creat chiar si o bucatarie speciala care deserveste doar partea de casino.
SOMNUL. La ora 4:30, la casino se serveste micul-dejun. Meniul este unul clasic. Dulceata, unt, chifle, croissant, salate de rosii, castraveti si ceapa. Cei pe care somnul incepe sa ii sacaie la timp nepotrivit, pot sa il biruie cu traditionala cafea. Dar majoritatea imbina utilul cu placutul. "O prajitura poate sa te trezeasca mult mai repede. Zaharul face sangele sa circule mai repede, si esti gata din nou de joc", spune Joseph Hadad. Asa ca cererea de prajituri este foarte mare, mai ales dupa miezul noptii, cand dorinta de a castiga se bate cu somnul.
MOBILIER
|
Mancarea este foarte importanta intr-un cazino, dar si felul in care care locul in care acestia servesc masa este luat in calcul de patroni. Asa incat ei se gandesc foarte serios sa creeze o atmosfera care sa ii faca pe jucatori sa se intoarca in sali sa mai pluseze, dupa ce se simt satui. Mobilierul salilor unde se mananca trebuie sa fie modern si comod, iar culorile trebuie sa fie calde. De asemenea, nu trebuie sa existe foarte multe piese de mobilier. Un bar pentru salate, unul pentru prajituri si produse de patiserie si 10 mese sunt suficiente pentru un cazino de marime medie.
|
Citește pe Antena3.ro