x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La cuisine in SUA

La cuisine in SUA

13 Mar 2005   •   00:00

Relatia dintre Casa Alba si Elysee nu a diminuat deloc pasiunea americanilor pentru bucataria franceza. De la simplul bistro pana la cel mai sofisticat restaurant, scoala franceza isi croieste drum cu pasi mari si siguri printre fast-food-uri si cafenele.

VERONICA GUZUN

In America a aparut o noua moda, sa mergi la restaurante care prepara fusion, mancare frantuzeasca in amestec cu condimente indiene.

INFLUENTA. Pana si restaurantele de la hotelurile de cinci stele isi schimba traditia si se orienteaza spre stilul franco-indian de preparare a bucatelor. Printre mancarurile care se bucura de mare succes se nu-mara "Porc parfumat cu dafin" si "Creier cu trufe negre", anunta AFP. In prezent, bucataria americana se lasa cu usurinta influentata de traditia culinara franceza. O data cu retetele frantuzesti, au trecut oceanul si unele obiceiuri. De exemplu, in Statele Unite exista bistrouri care sarbatoresc vinul Beaujolais Nouveau.

SI LA NOI
Moda food-fusion a ajuns si pe meleagurile mioritice. La noi se practica amestecul dintre bucataria franceza si cea din intreaga Asie. Mesele din asemenea restaurante, in Romania, sunt foarte joase. La fel sunt si scaunele. Spatiul este folosit chinezeste (putin loc), mancarea arata frantuzeste (se inalta din farfurie), iar muzica este mai mult englezeasca (pop-rock).

×
Subiecte în articol: gastronomie