Ne-am obişnuit cu ideea că mâncarea chinezească este dificil de făcut, nimic mai greşit. Este numai un alt mod de a găti şi de a îmbina ingredientele.
Iată reţeta de pui dulce acrişor.
Pentru această mâncare avem nevoie de următoarele ingrediente:
3 linguri de zeamil (dacă nu aveţi zeamil se poate folosi şi făină)
1/2 linguriţă de usturoi pulbere
1/2 linguriţă de sare
500 grane de pui
3 linguri cu ulei de floarea soarelui
3 fire de ţelină apio
2 ardei graşi verzi
1 ceapă tocată
250 ml de ketchup (aprox)
250 ml zeamă de lămâie
250 ml ananas zdrobit şi zeama din conserva de compot
45 g de zahăr brun
Amestecăm zeamilul, pulberea de usturoi, sarea şi piperul într-o farfurie nu prea adâncă şi tăvălim bucăţelele de pui prin acest amestec.
Încingem două linguri de ulei într-o tigaie şi prăjim bucăţile de pui până când carnea s-a gătit complet, în jur de 8 sau 10 minute. Carnea de pui se găteşte repede.
După ce carnea s-a făcut o scoatem din tigaie şi o punem deoparte.
Punem o lingură de ulei într-o tigaie curată şi îl încingem după care punem ţelina tocată, ardeii tăiaţi fideluţă,i ceapa tăiată julien şi gătim timp de aproximativ 5 minute până când legumele s-ai înmuiat după care punem puiul.
Între timp amestecăm într-un castron ketchup-ul, zeama de lămâie, ananasul şi zahărul după care turnăm totul în tigaie peste legume şi pui şi mai ţinem la foc timp de 2-3 minute.
Puiul dulce aacrişor se serveşte cu orez fiert.