x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    24 Ian 2007   •   00:00

"Bucatarul trebuie sa aiba un adevarat geniu de comandant, ca sa ajunga la un bun rezultat"
Nicolae Iorga istoric

"Bucatarul trebuie sa aiba un adevarat geniu de comandant, ca sa ajunga la un bun rezultat"
Nicolae Iorga istoric

  • Angela Panait, Alexandria:
  • "Sunt intr-o situatie delicata atunci cand trebuie sa aleg intre o salata verde, sau cu legume proaspete, care sunt si iarna din abundenta, si muraturile facute de mine, cu atata drag. Imi puteti spune ce ar trebui sa aleg?"
    Salatele din legume proaspete sunt foarte bune in orice anotimp. Au vitamine si gusturi deosebite, dar si aspect frumos. Insa si muraturile, castravetii, gogosarii si alte legume preparate in saramura sau in otet au farmecul lor si nu sunt lipsite de vitamine. Traditia si bucataria romaneasca folosesc aceste preparate cu succes deosebit. Depinde de bucatele la care sunt asortate si de pofta mesenilor.

  • Dana Vasilescu, Buzau: "Am fost impreuna cu familia la un local si am avut proasta inspiratie sa cer omleta cu mazare si costita. M-au privit chioras, mi-au zis ca asa ceva ei n-au si mi-au oferit omleta cu cascaval. Oare e atat de redusa si atat de greu de modificat varietatea acestor preparate in localuri?" Nu cunoastem daca in localul pe care l-ati frecventat exista o varietate de preparate de acest gen, dar cu siguranta in altele veti gasi ce doriti.

  • Camelia Georgescu, Botosani:
  • "As dori o reteta din zona Turdei." Va propunem chiftele de varza, specifice zonei. Se taie varza cruda sau murata si se fierbe cu o frunza de dafin. Se scurge de apa, se toaca marunt si se caleste. Cand e gata si s-a racit, se amesteca bine cu un ou, faina de malai, piper si sare. Se formeaza in palmele ude chiftelute, care se dau prin faina de grau si se prajesc in ulei.

    ×