Astfel că inclusiv pepenii și portocalele trebuie puse sub ap deoarece pot conține bacterii SalmonellS și E.coli, pesticiide ori insecte.
Există însă o metodă de spălare eficientă, care elimină aproape toate bacteriile.
Ce trebuie să știi, este că fructele nu trebuie ținute în apă. Chiar dacă este pentru scurt timp, poate duce la apariția unor germeni și bacterii din cauza contaminării încrucișate cu murdăria din chiuvetă. Și într-un bol, germenii prezenți pe un fruct se pot răspândi pe altul, deoarece apa stagnează.
Dar un studiu din 2006 arată că înmuierea fructelor în apă poate fi, în unele cazuri, benefică. Experții precizează că în acest fel se poate reduce cantitatea de bacterii, dar nu în totalitate.
Totuși, lăsarea fructelor mai mult timp în apă poate elimina nutrienții solubili în apă, cum sunt vitamina C și alte minerale.
Bacteriile se pot dezvolta și atunci când produsele sunt depozitate, indiferent dacă au fost curățate sau nu. În plus, șse pot strica mai repede. Astfel că cel mai bine este să le speli înainte de a fi consumate.
Prin urmare, poți scăpa de majoritatea bacteriilor și a altor microorgansme spălând fructele sub un jet de apă rece. Murdăria poate fi frecată ușor.
Nu folosi detergenți
Pentru fructele c are au coajă mai dură, poți folosi o perie specială pentru fructe și legume, potrivit hellotaste.ro.