x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Miresme dulci in nopti patimase…

Miresme dulci in nopti patimase…

de Cristiana Isopescu    |    26 Apr 2006   •   00:00
Miresme dulci in nopti patimase…
BUCATARIA SI DRAGOSTEA
Imi rontai in minte ideea iubirii indulcite cu pelin… un gust pe care amarul nu si-l asuma si pe care dulcele il tradeaza, inconstient si jovial… Pelinul, amarul dulce al iubirilor ce vor sa vie in mai… in luna socului, a teiului, a jarului de amor… De la pelin gandindu-ma ajung sa sper in seri de inima albastra… cu vin, cu soapte, cu iubiri… Sub crusta lunii se intinde, ca pe o planseta mare, cerul. E gata dospit, e framantat, e negru cum sunt cearsafurile mele scumpe, satinate, inamorate de amor…

Intind bratele si-mi cuprind in ele tot mirosul dulcelui, parfumat de vanilie, de rom, de migdale si ma hotarasc: ii voi gati iubitului salata calda, fierbinte, din fructe senzuale, stranse in culori exotice si patimase dorinte. Salata de fructe calda, dogorinda sub inima mea… Cu miez copt de papaya, cu bob matur de struguri rosii, cu calm, cu banane, cu dorinte, cu mango, cu stafide si dor, cu fistic si seductie, cu rom, cu coniac, cu ambrozia iubirii ce-ti susura la ureche in seri calde…

SALATA DE FRUCTE EXOTICE
  • INGREDIENTE : un mango copt, 30 boabe de struguri roz..., o banana, doua mandarine, 50 g stafide, o papaya, un ananas din conserva, 200 g zahar tos, 200 ml coniac, 100 ml rom, 20 ml esenta vanilie, scortisoara, nucsoara, unt.
  • PREPARARE: Se incing 50 g unt intr-o cratita potrivit de mare si se caramelizeaza zaharul impreuna cu o jumatate de pahar cu apa. Se pun apoi in zaharul caramelizat: feliutele de mandarina, ananasul taiat bucati, boabele de struguri, banana taiata si ea rondele, stafidele, mango taiat bucati si papaya, curatata mai intai de seminte. Se condimenteaza cu scortisoara, esenta de vanilie, nucsoara si se adauga alcoolul. Mai intai se pune romul, se asteapta sa clocoteasca o data si apoi se toarna coniacul. Se serveste fierbinte, in cupe sau boluri. Cu sau fara frisca.
  • ×