x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Moduri de a prepara coada de vită

Moduri de a prepara coada de vită

07 Oct 2008   •   00:00
Moduri de a prepara coada de vită

Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă.



Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă.
Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei. Aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este puţin lipicioasă şi are un gust foarte puternic. În provincia Sichuan, supa se prepară astfel: coada de vită se taie în bucăţi şi se pune la fiert în apă, la foc mic, cu puţin oţet din orez, se aromatizează cu ghimbir şi boabe de piper. La masă, carnea suculentă se desprinde de pe oase cu beţişoarele şi se mănâncă cu un sos de ardei, zeama fiind sorbită direct din bol. Coada de vită este apreciată şi în Caraibe, unde din ea se prepară o tocăniţă foarte consistentă. În Jamaica, coada se fierbe la foc mic, cu usturoi, câteva roşii, puţin cimbru şi fasole lima. O specialitate cubaneză foarte picantă, care se serveşte cu pătlagină prăjită, se numeşte rabo encindidio – “coadă în foc”. Secretul reuşitei este ca mâncarea să fie preparată cu o zi înainte, pentru ca, după câteva ore la frigider, să se poată îndepărta de la suprafaţă stratul gros de grăsime. În genere, mâncărurile cu carne grasă sunt mai gustoase a doua zi după gătire.

×
Subiecte în articol: gastronomie