x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Noua organizare ANTBC

Noua organizare ANTBC

06 Dec 2006   •   00:00
Noua organizare ANTBC

La Conferinta Nationala a Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania, care a avut loc la 27 noiembrie, s-a hotarat infiintarea unor comitete care sa se ocupe de problemele cu care se confrunta asociatia.

Food World

La Conferinta Nationala a Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania, care a avut loc la 27 noiembrie, s-a hotarat infiintarea unor comitete care sa se ocupe de problemele cu care se confrunta asociatia. Comitetul educational se va ocupa de stabilirea programelor de invatamant si de discutarea acestora cu cei de la ministerul de profil. Comitetul culinar va avea in vedere avizarea retetelor si a tehnicilor de preparare, iar cel competitional se va ocupa de participarea la concursurile interne si internationale. ANBCT va mai avea un comitet juridic, unul financiar si unul de public relations. (C.C.)

Cel mai bun bucatar al planetei
In 2008, la Dubai se va alege cel mai bun bucatar al planetei, in cadrul competitiei Master Chef Competition. Din Europa vor merge trei concurenti, care vor fi alesi la Blen, in Slovacia, in perioada 25-29 octombrie 2007. Cei care vor sa se inscrie au timp pana pe 15 ianuarie 2007. Pentru a castiga aceasta distinctie, fiecare competitor va trebui sa pregateasca un meniu echilibrat, cu patru servicii pentru opt persoane. Meniul va fi alcatuit din ingrediente secrete care vor fi identificate de competitor cu o zi inaintea concursului. Nu este obligatorie folosirea tuturor ingredientelor din cosul secret. Tot in aceeasi zi va inainta meniul juriului si va consulta un somelier pentru alegerea vinului. Este in responsabilitatea exclusiva a bucatarului alegerea vinului cel mai potrivit. Fiecare competitor se va consulta cu arbitrul din tara sa pentru revizuirea meniului si selectia vinului.

Saptamana vinului de lux
In cadrul Saptamanii vinului, organizata la magazinul VinLux din Bucuresti, a avut loc o degustare de vinuri de Jerez. Impreuna cu somelierul Achim, invitatii au inceput degustarea cu un vin alb sec si au terminat, dupa preferinte, cu un brandy sau cu un lichior, adevarate elixire invechite ani de-a randul in linistea cramelor spaniole de langa ocean.

Expozitie de turta dulce
La muzeul orasului Roztoki, din Cehia, a inceput Expozitia de turta dulce pentru Craciun. Vizitatorii au ocazia nu numai sa admire aceste delicii, dar sa le si prepare sub supravegherea unui specialist. In Cehia, turta dulce a aparut inca din Evul Mediu, dar a devenit cunoscuta si apreciata in secolul al XIX-lea. (A.B.)

Proiect umanitar
Monedele aruncate in Fantana Trevi din Roma de miile de turisti vor putea fi folosite in scopul finantarii proiectelor ce vizeaza ajutorarea persoanelor sarace din oras. Din acesti bani, autoritatile locale vor cumpara alimente. (S.C.)

Un local "intunecos"
La sfarsirul lunii noiembrie la Moscova s-a deschis restaurantul "Dans le noir". Specificul acestui local consta in faptul ca servirea se face pe intuneric, iar personalul (printre ei se numara si nevazatori) este selectat si instruit la Londra. Primul restaurant de acest fel a fost deschis la Paris, in 1999. (A.B.)

Lansare de suc cu gust de mazare
O companie de bauturi racoritoare din Londra a lansat un nou produs carbo-gazos, cu gust de mazare, dupa ce a mai scos pe piata un suc cu gust de peste. In lume se vand cu succes sucurile cu gusturi nonconformiste, cum ar fi cele cu arome de cartof sau curcan. (C.D.)

Cacaua - productie record
Organizatia Producatorilor de Cacao (ICCO) a anuntat un an record. In 2006, productia mondiala de cacao a fost de 3.592 milioane de tone, cu 6% mai mult decat in anul anterior. Recordul se datoreaza, in principal, conditiilor de vreme favorabile. Anuntul a survenit in urma grevei declansate de muncitorii din Coasta de Fildes, ce se temeau de o eventuala productie mai slaba in acest an. Cauza o reprezinta boala care a afectat o mare parte din culturile de cacao. (S.C.)
×