x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O nouă pasiune a românilor în timpul pandemiei. 66% preocupați de gătit

O nouă pasiune a românilor în timpul pandemiei. 66% preocupați de gătit

24 Mar 2021   •   14:22
O nouă pasiune a românilor în timpul pandemiei. 66% preocupați de gătit

Circa 66% dintre români au gătit mai mult în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel că o familie a petrecut în bucătărie aproape 20 de ore pe săptămână pentru pregătirea mâncării, cu 46% mai mult față de 2019, arată un studiu Mastercard.

"Românii şi-au îndreptat atenţia către preparatele îndrăgite de întreaga familie, precum mămăliga, ciorba, salata de boeuf, sarmalele şi cozonacul. Şi, deşi mâncărurile tradiţionale sunt preferate de o parte dintre aceştia, peste două treimi (72%) se simt suficient de încrezători pentru a experimenta mai des în bucătărie. Televiziunea, serviciul de streaming şi reţelele de socializare au fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi români în alegerea reţetelor (58%)", arată compania.

Totodată, 64% vor să trăiască mai sănătos, 57% doresc să-ș însușească noi deprinderi și să petreacă mai mult timp  cu cei dragi. Peste 67% dintre români consideră că luarea mesei împreună cu ceilalți membri ai familiei reprezintă o oportunitate de reconectare, iar 80% vor să mențină acest obicei mult timp.

58% au orgaizat cine festive pentru prieteni, familie sau apropiaţii. În acelaşi timp, 22% dintre consumatori au găzduit o cină virtuală, iar 67% vor să repete aces lucru.  
În același timp, 32% au cumpărat alimente online pentru prima dată în ultimul an, ar 31% au cheltuit mai mulţi bani pe mâncare atunci când au achiziţionat produsele de pe internet. Însă 42% vor continua să cumpere produse alimentare online, chiar şi după ridicarea restricţiilor.

Vânzări semnificative s-au înregiistrat la echipamente de gătit, sisteme de iluminat ambiental, lumânări şi seturi de pahare, 29% investind în articole de veselă şi seturi de pahare, iar 23% achiziţionând seturi de mobilier pentru living.

Studiul Mastercard arată ș care sunt mâncărurile preferate de români: mămăligă, ciorbă, salata de boeuf, sarmale, cozonac, mici, ciorbă rădăuţeană, papanaşi, ciorbă de burtă, tochitură moldovenească, jumări, balmoş, murături, alivenci şi cighiri.

 

×
Subiecte în articol: gătit