x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O piele catifelata

O piele catifelata

07 Iun 2005   •   00:00

  • de CRISTINA ANDREEA CATANA
  • RETETE CU ADRESA
  • Castravetii sunt originari din India. In urma cercetarilor s-a constatat ca acestia erau consumati in vestul Asiei cu 3.000 de ani in urma. Din aceasta parte de lume, castravetii au fost adusi in Europa, unde au fost foarte repede indragiti de greci si de romani. Acestia l-au folosit nu numai ca hrana, ci si ca medicament.

    MEDICAMENT. Sucul de castravete este dizolvant al acidului uric, cu efect depurativ. Daca vi se pare fad gustul sucului de castraveti, va recomandam sa-l amestecati cu sucul altor fructe sau legume - struguri, morcovi, mar sau telina. Calitatile castravetelui nu se opresc aici. Actiunea lui locala impotriva ridurilor este folosita in cosmetica, datorita vitaminei C, care calmeaza iritatiile pielii si ajuta la vindecarea acneei.

    Coaja castravetelui contine o multime de minerale benefice, dintre care amintim siliciu, potasiu si magneziu. Este recomandat sa consumam castravetii proaspeti.

    MANCARE CU CASTRAVETI
  • Ingrediente: 500 g carne de porc, 500 g cartofi, doua cepe, o ceasca de supa de carne, 2-3 castraveti murati, 2-3 linguri cu ulei, o lingura cu bulion, sare, piper, dafin, marar verde.
  • Preparare: Se fierbe carnea, cartofii si ceapa se taie si se prajesc in ulei. Se sting cu supa, se adauga dafinul, sarea si piperul. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga castravetii, taiati patratele si ceapa calita impreuna cu cartofii. Se toarna bulionul si se lasa in continuare la fiert, iar la sfarsit se presara mararul.

    SALATA DE MERE CU CASTRAVETI
  • Ingrediente: doi castraveti verzi, doua mere mari, doi morcovi mijlocii, doua rosii, o salata verde, zeama de la o lamaie, doua linguri cu ulei, sare, piper.
  • Preparare: Castravetii, rosiile si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de zarzavat. Salata verde se spala, se lasa la scurs si se taie fasiute. Toate acestea se amesteca impreuna cu sarea, zeama de lamaie si uleiul si se asaza in salatiera. La sfarsit, se pipereaza, dupa gust.

    SOS DIN CASTRAVETI
  • Ingrediente: 50 ml ulei, 50 g faina, 300 ml zeama de carne, o cescuta cu smantana, doi castraveti proaspeti, boia iute, sare, marar verde.
  • Preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga faina in ploaie si se stinge cu zeama de carne. Castravetii curatati si taiati cubulete se adauga la sosul obtinut si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit se adauga smantana, boiaua si se sareaza dupa gust. Deasupra se presara marar verde tocat marunt.
  • ×
    Subiecte în articol: castraveti