Ca sa fii numit sef de sala la un restaurant, nu este suficient sa fii amabil si sa cunosti meniul, trebuie sa faci mult mai multe lucruri.
Maitre dâHotel, astfel se numeste in prezent seful de sala, adica cel care este imaginea restaurantului. Vineri, 16 decembrie, in incinta Tourism Hotel&Restaurant Consulting Group (THR CG), a avut loc un concurs intre cei mai buni Maitre dâHotel din Romania. Dintre cei 18 semifinalisti, doar patru si-au disputat Trofeul "Marian Bugan". Cele doua probe de final au fost: decantarea unei sticle cu vin si prepararea piersicilor flambate. "Am ales aceste doua probe pentru ca sunt, pe de o parte, cele mai spectaculoase, pe de alta parte, sunt si greu de realizat", ne-a declarat Niculae Pupaza, membru al juriului si presedintele Asociatiei Nationale Maitre dâHotel Romania. "Pentru a decanta sau a flamba este necesar sa cunosti cateva etape, a caror ordine trebuie respectata. De asemenea, au contat tinuta, tehnica de lucru si siguranta", ne-a explicat Nusa Chiriac, membru al juriului.