JOCURILE OLIMPICE - GERMANIA
N-a existat un Sat Olimpic la Garmisch. Sportivii, personalul si oficialii au fost gazduiti in hotelurile acestui oras bavarez. Ca si la Berlin, in acelasi an, gazdele au incercat, in masura posibilitatilor, sa ofere participantilor mancarurile cu care erau obisnuiti in tara natala. "Concurentii trebuie sa primeasca o alimentatie bogata, adaptata obiceiurilor nationale si nevoilor lor specifice, ca sa nu fie compromise sansele de reusita in competitiile olimpice". A fost o veritabila sfidare, care i-a pus la incercare pe sefii bucatari, buni cunoscatori ai gastronomiei internationale. Platourile specifice bucatariei bavareze n-au fost servite decat in mod exceptional, in locurile unde locuiau delegatiile. Participantii au avut astfel ocazia sa se familiarizeze, in restaurantele statiunii, cu pate de ficat, picioare de porc si diverse sortimente de bere bavareza. Preturile erau strict reglementate, iar pentru cei 81.000 de spectatori, care veneau zilnic la Garmisch, mancarurile calde erau servite in sali speciale.
ABUNDENTA. O veritabila problema, a unei epoci in care guvernul national - socialist era obligat sa impuna restrictii, a fost aprovizionarea cu o gama diversa de alimente, care, in situatii normale, nu erau disponibile pe piata. In privinta acestui subiect, in Raportul oficial se afla urmatoarea mentiune: "Strainii au fost incantati sa vada multe lucruri de vanzare in Garmisch-Partenkirchen, usor accesibile. Erau vadit surprinsi sa vada mezelurile si grasimile despre care, in general, se stia ca lipsesc in Germania". (Emanuel Fantaneanu)
GARMISCH-PARTENKIRCHEN 1936
|
Editia
a IV-a Nr. participanti 668 Tari participante 28 Sportivi romani 15 |
|
Citește pe Antena3.ro SUPA CREMA DE SPARANGHELGarmisch-Partenkirchen 1936SNITEL HOLSTEINGarmisch-Partenkirchen 1936 |