Chiar daca se gaseste mai greu prin pescariile noastre si este cam piperat la pret, barbunul ramane un peste deosebit pentru ocaziile speciale. Are carnea roz, iar gustul lui te duce cu gandul la fructele de mare.
Zilele speciale necesita si mancaruri speciale. Bucate deosebite, bucate de lux poate. Nu neaparat pentru a ne uimi musafirii, dar si pentru ca noi insine sa dam valoarea care se cuvine evenimentului. Chiar daca mai aveti inca frigiderul ticsit cu carne de porc, la sfarsitul acestei saptamani sunt ultimele momente festive ale iernii. Asa incat dati o fuga pana la o pescarie bine aprovizionata si luati niste barbun. E unul dintre cei mai deosebiti pesti. Are carnea de culoare roz si un gust mai mult decat deosebit. Crescand in apele Mediteranei, pe un taram scaldat in soare, barbunul a imprumutat de la mediul lui natural o doza de exotism. Daca este preparat asa cum trebuie, acesta este pus in valoare, iar simturile va vor fi inundate de savoarea carnii de barbun. INDICII. Ajunsi la pescarie, trebuie sa fiti atenti la indicatorii de prospetime ai pestelui. Luati in seama mirosul, dar nu uitati nici de culoarea carnii. Atunci cand pestele este foarte proaspat, carnea trebuie sa fie de un roz stralucitor, foarte ferma. Daca v-ati hotarat sa il cumparati, barbunul trebuie gatit in cel mai scurt timp, pentru ca este foarte perisabil. Daca nu se poate sa il preparati chiar in ziua in care a fost achizitionat, barbunul trebuie pus in folie de aluminiu, in cel mai rece loc din frigider. AROME. Barbunul se bucura de o mare apreciere in randul gurmanzilor datorita faptului ca, avand carnea mai grasa, gustul lui se apropie de cel al fructelor de mare. Aceasta asociere este facuta in mare masura pentru ca barbunul se hraneste cu tot felul de moluste, de unde si carnea lui imprumuta o parte din arome. Chiar si dupa ce a fost preparat, barbunul pastreaza parfumul marii, iar carnea ii devine moale.Citește pe Antena3.ro
RETETA
|
BARBUN FLAMBAT CU ANASON
|