RETETA CU ADRESA
Andivele au fost cultivate pentru prima data in Belgia, in anul 1830, facand parte din aceeasi familie ca si cicoarea. Sunt plante care cresc in spatii intunecate, pentru a impiedica soarele sa ajunga la ele si sa le coloreze frunzele in verde.
In antichitate, Horatiu, Virgiliu, Ovidiu si Plinius numeau cicoarea "prietena ficatului". Andiva nu se dezminte si are si ea o multime de beneficii pentru organism. Unul dintre acestea este cantitatea mare de beta-caroten pe care o produce si care este un puternic antioxidant. De asemenea, este o sursa buna de potasiu, substanta care ajuta in cazul bolilor de inima. STUDII. Pentru cei care lupta cu colesterolul, andivele sunt un aliat puternic. Continand foarte multe fibre, aceasta leguma ajuta organismul sa digere foarte bine alimentele consumate. Un studiu facut de curand, de catre cercetatorii coreeni, a scos la iveala faptul ca plantele din familia cicorii ajuta la scaderea nivelului colesterolului "negativ", iar belgienii au demonstrat, in urma unor teste facute pe animale, ca aceleasi plante ajuta la prevenirea cancerului de colon si de san. Atunci cand cumparati andive trebuie sa fiti atenti la culoarea lor. Aceasta trebuie sa fie galbuie. Mai trebuie tinut cont si de faptul ca, tinute la soare, andivele devin amare. De aceea, se tin in frigider, in punga de plastic, nu mai mult de o zi de la data achizitionarii.
RULOURI
DE DOVLECEI
CU ANDIVE
|
SALATA DE ANDIVE CU PIEPT DE PASARE
|
Citește pe Antena3.ro