Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Potrivire festiva - La asa bautura, asa pahar
Orice bautura isi exprima pe deplin caracteristicile daca este servita in paharele potrivite. Mai mult decat atat, fiecare vin in parte isi dezvaluie buchetele in pahare cu forme si dimensiuni diferite.
Paharele au o functie estetica foarte importanta in decorarea unei mese festive. De asemenea, paharele fac posibila observarea culorii bauturilor, pastrarea temperaturii la care se consuma acestea, precum si eliminarea cu usurinta a aromelor caracteristice. Pe masa trebuie expuse tot atatea pahare cate bauturi urmeaza sa fie servite. In situatia in care cel care aranjeaza masa nu dispune de un numar suficient de pahare, trei tipuri sunt totusi absolut necesare: de tuica, de vin si de apa.
TIPURI. Paharul pentru aperitive precum tuica sau vodca este mic si are peretii drepti. Acesta poate fi cu picior sau de tip old fashioned, fara picior. Vinurile rosii se servesc in pahare diferite fata de cele in care se servesc vinurile albe. Paharele pentru vinuri rosii sunt mari si au o cupa larga, pentru a permite buchetului sa se exprime. Paharele pentru vinuri albe au o cupa mai mica, iar in momentul servirii trebuie tinute de picior pentru mentinerea licorii la o temperatura scazuta. Unii somelieri au constatat cu ocazia unor degustari ca acelasi sortiment de vin poate avea caracteristici diferite daca este servit in pahare diferite. De aceea, somelierii sunt primii care recomanda consumarea vinurilor in paharele specifice. Coniacul se serveste in pahare cu o cupa larga, globulara, cu un picior scurt si care trebuie tinut in podul palmei, tot din considerente termice. Sampania se serveste in pahare elegante, de obicei cu o cupa conica. Cocteilurile se servesc in pahare mari, de tip Martini. Ceea ce nu trebuie sa lipseasca nici de pe mesele festive, dar nici de pe cele organizate in familie sunt paharele de apa. Acestea sunt mari, solide si trebuie sa se asorteze cu celelalte pahare existente pe masa.
Exista, de asemenea, pahare speciale pentru bere, pentru whisky sau pentru sherry-uri. Decorul mesei trebuie sa fie atragator, pentru ca musafirii sa se simta onorati. De aceea, toate paharele folosite la masa respectiva trebuie sa se asorteze, indiferent de numarul lor.

Ştiri din .ro
PUBLICITATE
Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți
După ce doi dintre câinii celebrei cântărețe americane Lady Gaga au fost furați zilele trecute la Los Angeles au fost recuperați de poliție. Diva pop a oferit o recompensă de 500.000 de dolari, scrie...
Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste
Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că optimismul influențează durata și calitatea vieții. De exemplu, medicii de la Mount Sinai St. Luke’s Hospital, din Statele Unite, au derulat mai multe studii...
Chefi la cuțite revine cu sezonul 9. Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul căr...
Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1

Mentenanță site Jurnalul.ro
În cursul zilei de joi, 25 februarie, siteul jurnalul.ro nu va putea fi accesat. Vor fi efectuate unele lucrări de mentenanță la serverele siteului.
Ne cerem scuze pentru eventualele...
Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1

Trei zile îți fură privirea

Topul celor mai frumoase hoteluri și pensiuni de la Marea Neagră
Îți faci deja planuri pentru vacanța de vară? Înainte să intri pe site-ul CazarePeLitoral.ro și să-ți alegi unitatea de cazare unde să-ți petreci sejurul pe litoral, citește acest articol și descoperă care...
Nae Nicolae merge în finala iUmor, sezonul 10
Nae Nicolae a fost trimis de votul celor de acasă direct în finala iUmor sezonul 10, alături de primul finalist din acest sezon, Florin Gheorghe.
Aceasta este a doua finală în care Nae Nicolae va participa, dup
Ce reguli trebuie respectate atunci cand transporti animale vii?
La ora actuală, o bună parte din totalul transportului de animale vii se referă la deplasarea acestora, în condiții care trebuie respectate cu strictețe, către abatoare. În acest scop, se folosesc anumite...
Cine sunt cei mai cunoscuți pirați din istorie
Considerați bandiții apelor, pirații au produs probleme pe mare cu câteva secole bune înainte de Hristos, în perioada în care a început să se facă și comerț pe mare, iar jafurile au continuat pentru mult...