x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Precious: Un destin dramatic

Precious: Un destin dramatic

de Simona Chiriac    |    04 Mar 2010   •   00:00
Precious: Un destin dramatic
Sursa foto: /cinemagia.ro

Pentru Claireece Precious Jones viaţa la 16 ani este un şir de nenorociri, frustrări şi dezamăgiri. Locuieşte în Harlem (cartierul rău famat al New York-ului) şi, în ciuda numelui ce pare mai degrabă a descrie o anumită fragilitate, Precious a avut de înfruntat abuzurile sufleteşti ale mamei şi fizice ale tatălui (în urma violurilor repetate, Precious va naşte doi copii care vor primi nume curioase precum Mongo - prescurtarea de la Mongoloid). În plus, ea este semianalfabetă, supraponderală şi infectată cu HIV.

REFUGIU
Întrebată de profesoara de la şcoala specială ce ştie să facă cel mai bine, Precious ezită înainte de a răspunde că se pricepe să gătească. Într-adevăr mâncarea este pentru ea atât o necesitate, cât şi un refugiu. Într-una din zile, în drum spre casă comandă de la un restaurant fast-food zece aripioare de pui prăjite, pentru ca mai apoi să o ia la goană fără să plătească. Zâmbetul larg de pe faţă îţi dă de bănuit că pentru Precious este un joc care să-i arate că poate fi şi puternică.

Acasă, pregăteşte pentru mama ei (ce trăieşte din ajutorul social al fetei) picioare de porc cu terci, dar este nevoită să le mănânce de una singură pentru că nu le-a pregătit după cum îi plăceau acesteia. La spital, după naşterea lui Abdul, Precious înţelege că există alimentaţie sănătoasă (deşi încă nu ar sta pe gânduri să comande hamburgeri), prieteni, libertate şi o a doua şansă de a demonstra că le poate asigura copiilor o viaţă normală.

 

Budincă de porumb
Ingrediente: 125 g făină, 400 g boabe de porumb fierte, 4 ouă, 800 ml lapte, 3 linguri de unt, 4 linguri de zahăr, o linguriţă de sare.
Preparare: Într-un vas se amestecă făina cernută, sarea, zahărul, untul topit şi boabele de porumb fierte şi scurse de apă (se poate folosi porumb congelat sau din conservă). Ouăle se bat ca pentru omletă şi se pun şi ele peste compoziţia de porumb. Se toarnă totul într-o formă de copt unsă cu unt.

Se lasă zece minute în cuptorul preîncălzit la 200°C, apoi se scoate vasul şi, folosind o furculiţă, se amestecă. Se mai lasă încă 10 minute în cuptor, amestecându-se din nou. După încă un sfert de oră budinca s-a rumenit frumos deasupra. Se serveşte drept garnitură, alături de fripturi (din carne de porc, curcan sau pui), şuncă rumenită în ulei. Această reţetă este întâlnită în meniul multor cantine şcolare americane.

×
Subiecte în articol: oscar 2010