BUCATARIA SI DRAGOSTEA
ANDRADA FLORIA
|
Am auzit vorbindu-se despre iubire ca vine pe nepusa masa si nici ca exista lucru mai adevarat! Nu ai timp nici sa spui: "intra" ca micuta (pentru moment) - iubirea, vreau sa spun - s-a si instalat la masa sufletului tau. Nu e un musafir tocmai comod, pentru ca nu te lasa sa dormi, sa te concentrezi, sa mananci.
Asa incepe. El si ea⦠El - putin cam timid, ea - un pic cam prea mandra. S-au cunoscut de putin timp, dar din primul moment au stiut ca trebuie sa fie impreuna. A fost greu cu abordarea, insa el a prins totusi putin curaj sa o invite in oras, la o cina "amicala". I-a spus asa ca sa nu o sperie si sa o piarda inainte de a o avea⦠A acceptat insa din felul ei rece de a raspunde, el nu a putut sa isi dea seama care e adevaratul motiv. Au stabilit sa se intalneasca a doua zi⦠El e, de data asta, mai sigur pe el. Ea arata ca un vis frumos. Amandoi sunt atenti la orice gest, privirile vor sa patrunda adanc in gandurile celuilalt, iar fluturii din stomac dau tare din aripi. O ajuta sa se aseze pe scaun si isi ating, din greseala, mainile. Comanda ceva, la intamplare, si nu se mai satura unul de altul. Mancarea e dulce, si acra, si sarata, se potriveste de minune cu starea lor. E facuta, parca, pentru sufletele lor. Carnea imbibata in sosul cu gust dulce-amarui de grapefruit si ornata atat de colorat aduce un plus de dorinta⦠Apoi o conduce acasa, iar in fata usii au si uitat despre ce au vorbit toata seara⦠Urmatorul pas este o intalnire intre patru ochi. Iar cu cina romantica, ce stimuleaza toate, dar absolut toate simturile, ramane de vazut. "Ne vedem si maine?" - o intreaba el. "Poateâ¦"
DRAGOSTE PE PAINE
|
Citește pe Antena3.ro SFAT: Se decoreaza cu cateva sclipiri de stea si se consuma pana nu se raceste. |
SALATA "FIORUL DRAGOSTEI"
|
Taiati un grapefruit in doua si scoateti miezul. Taiati cubulete o limba de porc de 50 de grame, de la saramura, 50 de grame de jambon, telina si morcovul rondele. Turnati ingredientele intr-un castron, unde le amestecati cu doua linguri de branza dulce.
Adaugati maioneza si piper alb. Tapetati interiorul celor doua jumatati de grapefruit cu frunze de salata. Umpleti-le cu amestecul de mai sus si asezati o ridiche rosie, taiata in forma de floare. |