x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prima intalnire: meniu de iubire

Prima intalnire: meniu de iubire

05 Ian 2005   •   00:00

BUCATARIA SI DRAGOSTEA

ANDRADA FLORIA

Daca ar fi sa ne luam dupa studiile expertilor, am spune ca oamenii se nasc cu preferinte mai degraba pentru dulce decat pentru amar sau pentru acru… Acesta sa fie, oare, motivul pentru care se spune ca iubirea este un sentiment dulce?

Am auzit vorbindu-se despre iubire ca vine pe nepusa masa si nici ca exista lucru mai adevarat! Nu ai timp nici sa spui: "intra" ca micuta (pentru moment) - iubirea, vreau sa spun - s-a si instalat la masa sufletului tau. Nu e un musafir tocmai comod, pentru ca nu te lasa sa dormi, sa te concentrezi, sa mananci.

Asa incepe. El si ea… El - putin cam timid, ea - un pic cam prea mandra. S-au cunoscut de putin timp, dar din primul moment au stiut ca trebuie sa fie impreuna. A fost greu cu abordarea, insa el a prins totusi putin curaj sa o invite in oras, la o cina "amicala". I-a spus asa ca sa nu o sperie si sa o piarda inainte de a o avea… A acceptat insa din felul ei rece de a raspunde, el nu a putut sa isi dea seama care e adevaratul motiv. Au stabilit sa se intalneasca a doua zi… El e, de data asta, mai sigur pe el. Ea arata ca un vis frumos. Amandoi sunt atenti la orice gest, privirile vor sa patrunda adanc in gandurile celuilalt, iar fluturii din stomac dau tare din aripi. O ajuta sa se aseze pe scaun si isi ating, din greseala, mainile. Comanda ceva, la intamplare, si nu se mai satura unul de altul. Mancarea e dulce, si acra, si sarata, se potriveste de minune cu starea lor. E facuta, parca, pentru sufletele lor. Carnea imbibata in sosul cu gust dulce-amarui de grapefruit si ornata atat de colorat aduce un plus de dorinta… Apoi o conduce acasa, iar in fata usii au si uitat despre ce au vorbit toata seara… Urmatorul pas este o intalnire intre patru ochi. Iar cu cina romantica, ce stimuleaza toate, dar absolut toate simturile, ramane de vazut. "Ne vedem si maine?" - o intreaba el. "Poate…"

DRAGOSTE PE PAINE
  • INGREDIENTE: El si Ea, o privire, un suras, doua maini, un gand indraznet si doua pahare cu vin rosu.

  • PREPARARE:
  • Intr-o seara cu luna plina se asaza El si Ea la o masa. Se garniseste masa cu o lumanare si se adauga vinul. Intre timp, privirile se intalnesc. El si Ea ard la foc mic… Surasul indulceste amestecul, iar la sfarsit se condimenteaza totul cu un gand indraznet…

    SFAT: Se decoreaza cu cateva sclipiri de stea si se consuma pana nu se raceste.

    SALATA "FIORUL DRAGOSTEI"
    Taiati un grapefruit in doua si scoateti miezul. Taiati cubulete o limba de porc de 50 de grame, de la saramura, 50 de grame de jambon, telina si morcovul rondele. Turnati ingredientele intr-un castron, unde le amestecati cu doua linguri de branza dulce.
    Adaugati maioneza si piper alb. Tapetati interiorul celor doua jumatati de grapefruit cu frunze de salata. Umpleti-le cu amestecul de mai sus si asezati o ridiche rosie, taiata in forma de floare.

    UN FRUCT DE DULCE
    Click pentru a mari imaginea
    Poate fi mare sau mic, mai rosu sau mai galben, uneori si verde, este dorit de toata lumea… E rotund, e zemos si carnos… Va mai dau un indiciu: e un fruct. Dar nu unul oarecare. Este tocmai fructul interzis, arma sarpelui impotriva inocentei. Marul, ca despre el este vorba, a fost asociat in diferite mitologii si ritualuri cu pacatul cel dulce. Iar explicatia este ca acest fruct are seminte si de aceea reprezinta fertilitatea. Merele sunt folosite de barbati in magia erosului. Cum credeti ca puteti face ca femeia visurilor voastre sa va doreasca? Ei bine, e de-ajuns sa aruncati in ziua nuntii cu un mar dupa ea, iar ea sa muste doar o data din fruct… "Astfel, dorinta-i gata!" Si acum sa le spun un secret si domnisoarelor: daca vreti sa aflati initiala barbatului din visele voastre, trebuie sa curatati un mar, in asa fel incat coaja sa fie formata dintr-o singura bucata. Apoi aruncati coaja peste umarul stang si… ce litera a iesit?
    ×