x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Puiul, bun pentru toti

Puiul, bun pentru toti

de Cristina Andreea Calin    |    11 Oct 2006   •   00:00
Puiul, bun pentru toti
RETETE CU ADRESA
Vine toamna si o data cu ea apar gripele si virozele. Supele de pui sunt un remediu foarte bun, mai ales in perioada de convalescenta. Datorita proprietatilor carnii de pui, aceasta ajuta organismul sa lupte cu boala.

Motivul este cantitatea mare de proteine pe care le contine acest aliment - aproximativ 67,6% din necesarul zilnic. Carnea de pui este indicata daca sunteti mare amator de mancaruri cu carne, iar doctorul v-a recomandat sa reduceti cantitatea de grasimi pe care i-o dati organismului zilnic. Numai ca, inainte de a consuma carnea de pui, trebuie sa ii curatam pielea, pentru a scapa de toate grasimile care ne-ar putea afecta organismul.

VITAMINA B. De asemenea, consumul de carne de pui reduce aparitia cancerului, datorita vitaminei B. Seleniul din carnea de pui regleaza activitatea glandei tiroide, ajuta sistemul imunitar si este si un antioxidant puternic. Pentru persoanele in varsta, consumul de carne de pui este esential, deoarece prin proprietatile sale aceasta ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, asa cum arata un studiu publicat in august 2004 in "Jurnalul de Neurologie, Chirurgie neurologica si Psihiatrie", din Statele Unite ale Americii.

Daca va temeti ca nu va veti satura dupa o portie de mancare cu carne de pui, nu trebuie sa va alarmati. Datorita vitaminei B6, acest aliment da energie intregului organism, ajutand enzimele sa functioneze la parametri normali. De asemenea, ajuta corpul sa proceseze carbohidratii.

Vitamina B6 face ca riscul aparitiei bolilor cardiovasculare sa scada simtitor. Si cum continutul de calorii este aproape zero, atunci carnea de pui devine cel mai bun aliment in cazul unui regim, fie el de slabit sau indicat de doctori.

PUI CU CIUPERCI

  • Ingrediente: un pui, 300 g ciuperci, doua linguri cu unt, o cana cu supa de carne, sare, verdeata, piper, un pahar cu vin alb.
  • Preparare: Puiul portionat si sarat se prajeste in unt. Ciupercile se spala si se taie felii, apoi se pun in untul ramas de la pui si se calesc la foc mic 20 de minute. Cand s-au inmuiat, se adauga o cana cu supa de carne si se continua fierberea. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Bucatile de pui se acopera cu un pahar cu vin alb si se lasa pe foc mic 15 minute. Se asaza carnea cu sosul de vin pe un platou, se inconjoara cu ciuperci si se presara verdeata tocata marunt. Se serveste imediat.
  • ×