x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cartofi prăjiți cu vin

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cartofi prăjiți cu vin

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2025   •   18:30
Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari cartofi prăjiți cu vin

Cartofii prăjiți sunt delicioși dar pentru a le da o aromă deosebită și o textură crocantă ai nevoie să știi un truc simplu și rapid.

Rețetă de cartofi prăjiți cu vin

Ingrediente:
- 800 g cartofi, curățați de coajă și tăiați în patru
- Un cub de bulion de legume
- 100 ml ulei neutru
- 200 ml vin alb
- Trei căței de usturoi, tăiați mărunt
- 50 g unt, tăiat cubulețe
- Două crenguțe de rozmarin, frunze tocate mărunt
- Două crenguțe de cimbru, frunze tocate mărunt
- Sare și piper negru

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță cu apă rece condimentată cu un strop de sare, sfărâmați cubul de bulion de legume și puneți cartofii. Apoi, luați cratița și puneți-o pe foc mare, aducând apa la punctul de fierbere. Reduceți apoi focul și lăsați cartofii să fiarbă ușor timp de 10-15 minute - până când se desprind de vârful unui cuțit. Apoi, scurgeți cartofii într-o strecurătoare.
2. Așezați cartofii care sunt în strecurătoare deasupra cratiței pe plita oprită, apoi acoperiți-i cu un prosop de ceai și lăsați-i să se usuce la aburi timp de 10-15 minute.

3. Încălziți cuptorul la 220C și turnați uleiul pe o tavă de copt. Apoi, introduceți tava în cuptor pentru a încălzi.

4. După ce cartofii s-au uscat la abur, puneți-i ușor în tava de copt cu uleiul încins. Introduceți cartofii în cuptor timp de 20 de minute, apoi scoateți-i. Setați cuptorul la 180°C și amestecați rapid cartofii, apoi dați-i din nou la cuptor pentru încă 30 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.
5. În ultimele 15 minute de prăjire, pregătiți reducerea. Într-o tigaie mare, cu laturi înalte sau într-o tigaie de sauté, combinați vinul și usturoiul. Aduceți amestecul lichid la fierbere rapidă, la foc mare, și reduceți-l la jumătate. Apoi, reduceți ușor focul și încorporați treptat untul luxuriant și ierburile tocate, creând un sos neted și catifelat.

6. Odată ce cartofii sunt crocanți, aurii și gătiți bine pregătește-te să îi scoți din cuptor. Amestecați-i și acoperiți-i bine, adăugând o ultimă notă de asezonare cu sare și piper negru, potrivit spynes.ro.

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti reteta