x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta de drob a bunicii lui Cătălin Scărlătescu

Reteta de drob a bunicii lui Cătălin Scărlătescu

09 Apr 2015   •   16:26
Reteta de drob a bunicii lui Cătălin Scărlătescu

”In Joia Mare, bunica obisnuia sa vopseasca ouale. Nu stiu cand avea timp pentru toate treburile gospodaresti, dar mereu masa ei era incarcata de bunatati. Tot in perioada asta, ne rasfata si cu celebra prajitura cu bulion, facuta din ingrediente atat de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am mostenit multe retete de suflet, ea era cea care nu stia cu ce bunatati sa ma mai incante.
Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blanda persoana pe care am cunoscut-o vreodata. Si toate mancarurile ei mi-au ramas in suflet. Nu degeaba se spune ca gustul se formeaza in copilarie si ca mancarea este, in esenta, amintire. De la ea am mostenit si reteta de drob pe care o pregatesc in fiecare an de Paste si pe care astazi vreau sa o impartasesc cu voi.”

Rețeta de DROB a bunicii
Folosesc următoarele ingrediente:
- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
- carne de miel 250 g
- 400 g ceapă și usturoi verde
- 400 g mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- prapure
Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.
Sa aveti un Paste linistit!


×