x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţetă de suflet

0
Autor: Simona Lazar 07 Oct 2010 - 00:00
Reţetă de suflet
Dintre toţi chefii care au făcut demonstraţii culi­na­re la Bucharest Food Festival, l-am remarcat pe Chef Cezar pentru asiduitatea cu care promova alimentaţia sănătoasă. Toate sfaturile lui cu privire la ingredientele pe care le folosea ori la preparatele pe care le gătea conţineau informaţii despre efectele benefice ale acestora. Calităţile antioxidante ale sparanghelului, efectele lingurii de ulei de măsline luat dimineaţa, pe stomacul gol, dar şi care este temperatura potrivită de preparare a cărnii de pasă­re sau de porc, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, gen salmonela sau trichineloză. Cu alte cuvinte, nu doar cum să ne hrănim sănătos sau să ne creăm rutine sănătoase de viaţă, ci şi cum să ne păstrăm sănătatea, manipulând corect alimentele. Iar dacă o săptămână s-a încheiat cu acest ton dat de Chef Cezar, cealaltă a început cu un dialog încă mai aplicat despre cum să ne hrănim sănătos, iar interlocutoare ne-a fost dr Lygia Alexandrescu, cunoscut şi apreciat nutriţionist. Sfaturile dumneaei le veţi afla citind paginile ediţiei de astăzi ale Jurnalului de bucătărie. Eu vă ofer doar una dintre reţetele primite de la celebrul nutriţionist: Fursecuri din ovăz. Aveţi nevoie de: 70 ml de ulei de măsline presat la rece, 100 g de zahăr brun, 300 g de germeni de ovăz instant, 10 g zahăr vanilinat, 2 g de bicarbonat de sodiu, 2 g de scorţişoară. "Se încălzeşte cuptorul la 150º C şi se unge o tavă cu ulei de măsline. Se amestecă uleiul, zahărul brun şi vanilia, apoi se adaugă germenii de ovăz, bicarbo­natul şi scorţi­şoara. Se omogenizează bine această compoziţie şi apoi se porţionează sub formă de fursecuri şi se coc timp de 20-25 de minute, până când marginile devin maro deschis. Se lasă să se răcească în aceeaşi tavă. Se păstrează într-un recipient prevăzut cu un capac, pentru ca fursecurile să-şi menţină prospeţimea." În ce priveşte analiza nutriţională pe porţie, iată care sunt datele pe care trebuie să le ştiţi - energie: 114 kcal; proteine: 1 g; grăsimi: 6 g; carbohidraţi: 12 g; sodiu: 10 mg; colesterol: 0. ZERO!
5955-133229-untitled1.jpg
Festival culinar
Aproape în întregime, Jurnalul de bucătărie de astăzi este dedicat ultimei ediţii a Bucharest Food Festival, târg gastronomic care în această toamnă a adus dinaintea bucureştenilor marea bucătărie a Europei. Nu întâmplător veţi întâlni aici reţete greceşti şi portugheze. Dar nu vor lipsi nici preparatele propuse de maeştrii artei culinare, între care mult îndrăgiţii Cezar Munteanu - Chef Cezar - şi Horia Vîrlan. Ca de fiecare dată, revista noastră a avut şi acum o demonstraţie culinară mult apreciată de public. De această dată, tema a fost "Poveştile bucătăriei româneşti" de Radu Anton Roman, cartea pe care Jurnalul Naţional a editat-o, în şapte volume, pe parcursul acestei veri. Iar demonstraţiile culinare ale chefului Radu Gerheş şi ale bloggeriţei culinare Nicoleta Săndulache au arătat încă o dată că bucatele româneşti îşi au locul lor de frunte în ierarhia gastronomiei europene.
Citeşte mai multe despre:   reteta de suflet

 



Mai multe titluri din categorie

Cum să rămâi în siguranță atunci când pleci la drum lung

Cum să rămâi în siguranță atunci când pleci la drum lung
Atunci când pleci la drum lung, trebuie sa fii pregătit din toate punctele de vedere și să iei in calcul orice scenariu care poate apărea pe carosabil. Iar ca să rămâi în siguranță, să ai parte de o...

Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci primăvara

Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci primăvara
Odată cu venirea primăverii, când ziua se mărește, iar temperaturile cresc, e timpul să te bucuri din nou de căldură și de natură. De aceea, trebuie să profiți la maximum de orice zi în care soarele te...

Sfaturi utile pentru o curăţenie de primăvară de nota 10

Sfaturi utile pentru o curăţenie de primăvară de nota 10
Curăţenia de primăvară este o tradiţie în toate casele din România. Chiar dacă nu au prea mult timp la dispoziţie, gospodinele fac tot ce pot pentru a da casei un aer proaspăt. Dacă şi tu eşti contra...

Activitățile care îi ajută pe oameni să treacă peste neplăcerile din timpul pandemiei

Activitățile care îi ajută pe oameni să treacă peste neplăcerile din timpul pandemiei
Pandemia a schimbat viața multor persoane. Lockdown-urile i-au forțat pe mulți adulți să lucreze de acasă, iar pe copii să facă școală online. Chiar și în perioadele în care se putea ieși din casă,...

(P) La mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă urează cu drag DiAmanti.ro

(P) La mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă urează cu drag DiAmanti.ro
Specializat în comercializarea unora dintre cele mai apreciate cadouri pentru doamnele din viața noastră - bijuterii, poșete și încălțăminte, magazinul online DiAmanti.ro are bucuria de a ura La mulți ani...

(P) Orsini.ro vă urează la mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

(P) Orsini.ro vă urează la mulți ani cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii
Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Iar bijuteriile cu diamante de la Orsini sunt prietene pe viață ale femeilor din România și din întreaga lume. Cu o tradiție de peste 50 de ani și o...

Elwira Petre și tatăl lui Ruby, printre concurenții celei de-a patra ediții Chefi la cuțite

Elwira Petre și tatăl lui Ruby, printre concurenții celei de-a patra ediții Chefi la cuțite
Galerie Foto Duminică, de la ora 20.00, chefii se întorc cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete. Liviu Chiolpec este cel care le va juriza în această ediție...

Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   

Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   
    Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1 îi va pune pe toţi cei 11 concurenţi ai transforming show-ului într-o ipostază foarte dificilă. Având...

Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului

Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului
Galerie Foto Prima întâlnirea a Burlacului cu cele 25 de pretendente va avea loc astăzi, de la 20.30, la Antena 1, într-o locație de vis și nu este lipsită de emoții....

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta
Galerie Foto Totul în jurul nostru ne trimite semnale, pe care noi le recepționăm într-un anumit fel. De fapt, nu putem trăi fără a comunica, iar acest lucru nu se referă doar la vorbirea articulată, ci și la limbajul...

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
Mucenicii moldoveneşti sau sfinţişori, așa cum mai sunt denumiți în anumite zone ale țării, sunt preparatele care nu lipsesc de pe masă de Sfinții 40 de Mucenici, din 9 martie. Iată cea mai simplă...

Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele

Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele
Galerie Foto Castelul Peleș înseamnă și parcul din jurul clădirilor istorice. Tezaurul natural al domeniului Peleș este aproape la fel de important precum cel construit. Peisagiști renumiți au contribuit la frumusețea...

La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență

La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență

Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nnivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

Chefi la cuțite – lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

Chefi la cuțite – lider de audiență.  Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale
Galerie Foto Marți seara Chefi la cuțite a fost din nou lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de...
Serviciul de email marketing furnizat de