x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă - Pui umplut, simplu, rapid şi deosebit de gustos

Reţetă - Pui umplut, simplu, rapid şi deosebit de gustos

28 Ian 2016   •   16:54
Reţetă - Pui umplut, simplu, rapid şi deosebit de gustos

Un simplu pui devine o mâncare rafinată atunci când îl gătim la cuptor cu această umplutură.

Se curăţă puiul de toate tuleiele şi pieliţele şi se şterge cu un prosop curat (Puiul sau carnea, în general, nu se spală).

Pentru umpllutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

- 3-4 ficăţei proaspeţi de pui tocaţi mărunt

- 3-4 felii de pâine, înmuiate în apă şi stoarse bine

- 1 ceapă medie tocată mărunt

- 2 ouă întregi crude

- 1 ou fiert tare

- pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper

Ceapa se căleşte până devine transparentă şi se amestecă cu restul ingredientelor.

Cu pasta rezultată se umple puiul după care îl coasem ca să închidem cavitatea şi umplutura să nu iasă.

Se aşează puiul pe o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt şi se bagă la cuptor la foc mediu, îl ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule, punem sare, piper şi un pic de busuioc.

Când s-a rumetin îl întoarcem şi îl ţinem până devine auriu şi pe spate.

Timpul de gătire variază în funcţie de greutatea puiului, între o oră şi o oră şi jumătate.

Puiul umplut se poate servi cu cartofi ţărăneşti şi salată verde.

×