500 g cartofi roşii curăţaţi şi tăiaţi în două
sare
2 crenguţe de rozmarin
2 linguri cu frunze proaspete de rozmarin
1 caţel de usturoi
ardei roşu iute uscat şi măcinat
zeama de la 2 lămâi, jumătăţile nu le aruncăm
2 linguri ulei de măsşine extravirgin
4 piepţi de pui cu piele şi os
300 grame ciuperci champinion micuţe, tăiate jumătăţi
Pentru această reţetă avem nevoie de o tigaie mai înaltă din fontă.
Întâi încălzim cuptorul la 230 de grade. Punem cartofii într-o oală peste care turnăm apă rece, sare şi-i punem la fiert. După ce cartofii se înmoaie puţin se mai fierb 8 minute după care scurgem apa şi lăsăm cartofii deoparte.
Frunzele de rozmarin, usturoiul şi fulgii de ardei le măcinăm într-un mojar după care adăugăm zeama de la o lămâie şi uleiul de măsline. Cu această pastă acoperim piepţii de pui.
Punem la încălzit o tigaie din fontă la foc iute. După ce tigaia s-a înfierbântat punem piepţii de pui cu pielea în jos după care acoperim şi lăsăm 5 minute până piele devine brună-aurie. Întoarcem piepţii pe cealaltă parte adăugăm ciupercile şi cartofii după care turnăm zeama de la cea de-a doua lămâie.
Adăugăm crenguţele de rozmarin şi jumătăţile stoarse de lămâie în tigaie. Transferăm tigaia în cuptor şi o lăsăm fără capac. Ţinem la cuptor cână când pielea piepţilor a devenit complet aurie şi cocantă, adică în jur de 20 sau 25 de minute.
Acest fel de mâncare se împacă bine cu un pahar cu vin Chardonnay.
Poftă bună