x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETĂ - Supă cremă de dovleac

REŢETĂ - Supă cremă de dovleac

02 Feb 2016   •   16:38
REŢETĂ - Supă cremă de dovleac

Pentru bucătăria românească o astfel de supă este mai puţin obişnuită, însă gustul este minunat şi o farfurie cu acest fel de mâncare în zilele de iarnă, este binevenită.

Pentru supa cremă de dovleac avem nevoie de următoarele ingrediente:

1,5 litri de supă de pui (stock de pui)

950 ml pure de dovleac

pătrunjel verde

o ceapă medie tocată mărunt

1/2 lingurită de cimbru verde tocat

1 căţet de usturoi pisat

120 ml de smântână fermentată

5 boabe de piper negru

În supa se pun, dovleacul, ceapa, cimbrul, usturoiul, boabele de piper şi sare, după care totul se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute fără capac.

După cele 30 de minute supa se dă prin blender după care se dă din nou într-un clocot, reducem flacăra şi mai lăsăm la fiert timp de 30 de minute, tot fără capac. La sfârşit turnăm smântâna.

Supa se serveşte în boluri şi presărăm pătrunjelul verde, proaspăt tocat.

Se poate mânca împreună cu felii de baghetă franţuzească sau crutoane.


×
Subiecte în articol: supa crema de dovleac