x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Cartofi lionezi

Reteta zilei: Cartofi lionezi

de Simona Lazar    |    02 Dec 2013   •   12:43
Reteta zilei:  Cartofi lionezi
Reteta:
Ingrediente: 500 g cartofi fierti, cam 300 de g de ceapa, 70 g de grasime, patrunjel tocatPreparare: Taie cartofii in bucati mari. Toaca ceapa foarte marunti caleste-o in grasime pana se inmoaie putin. Adauga cartofii si amesteca bine, pana devin galben-aurii. Presara patrunjel tocat inainte de servire.

Legenda:
Reteta a fost creata in secolul al XIX-lea de un cunoscut bucatar, pe nume Rousselot. Lyon este considerat astazi o adevarata capitala a gastronomiei franceze, acolo locuind unul dintre cei mai cunoscuti bucatari ai planetei, supranumit "Papa al bucatarilor", Paul Bocuse.

×
Subiecte în articol: retete reteta zilei