x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de duminică. Gogoși umplute, cu sos de vin

Rețeta zilei de duminică. Gogoși umplute, cu sos de vin

03 Ian 2016   •   20:10
Rețeta zilei de duminică. Gogoși umplute, cu sos de vin

Sărbătorile de iarnă ne-au răsfățat cu delicioasele retete romanesti. Ei, dar au rămas în urmă toate copturile Crăciunului și ale Revelionului. La câți veniră în ospeție zilele acestea, m-aș fi mirat să vă fi rămas ceva, doar vă știu pe toate de gospodine vrednice și pricepute la învârtit cornulețele cu gem și la împletit colăcei.

Ca să rămânem în alonja sărbătorii – și să gătim ceva mai iute un preparat dulce de-mbiat sufletul zburdalnic al fiecăruia dintre noi, vă învăț azi cum se prepară gogoșile în sos de vin.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

Ai trebuință-ntâi de o făină bună și-abia cernută (1,200 kg), de 15 ouă, 4 căni cu zahăr și 3 căni de lapte. drojdie - cât o nucă, vin roșu - un litru, coajă rasă de lămâie, vanilie (o jumătate de baton sau o esență), nuci - 300 g, unt, tot pe-atât, și 600 g de marmeladă bună. Sare.

Toată făina o amesteci cu 7 ouă, o cană de zahăr, laptele tot, drojdia, sarea și coaja de lămâie. Frămânți un aluat și-l lași ca să dospească. 

Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti.

×