Ne-am obișnuit să asociem prazul bucătăriei oltenești și, în bună măsură, nu greșim dacă vom crede asta. Însă praz se mănâncă și-n Dâmbovița - care nu-i în Oltenia, și-n Prahova, ba chiar și în multe comunități din Dobrogea... Asta ca să nu aruncăm cu leasa de prins păsări și povești prea departe.
În Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucătăirie otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibilă, vom găsi și această rețetă delicioasă de pilaf cu praz.
Vezi și alte retete tradtionale romanesti
Ca să îl pregătești ai trebuință de câteva fire de praz, un sfert de kilogram de ore, câteva linguri de ulei, o lingură de pastă de tomate, sare și piper.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
De la praz se va folosi partea albă, care e mai puțin fibroasă și ațoasă (dacă avem cumva prăzoaice - mai subțiri și mai fine - pentru un gust mai puternic, putem folosi și puțin din partea verde). Prazul se curăță. se taie rondele și se înăîbușă în ulei cu apă.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR