Dintre toate acele retete romanesti pe care le-am învățat – cutreierând țara-n lung și-n lat – pentru astăzi am ales-o pe cea aflată de la un sărbătorit al zilei. Nu de la o Ioană, ci de la un Ionel, de felul său dintr-un sătuc de la marginea Ieșilor, de-i zice… Rediu. Rețeta de sarmale fierte în chiup de pământ negru se pregătește după toate canoanele bucătăriei moldovenești.
Dar mai nainte de a trece la detaliile ei, lăsați-mă să vă spun cum va fi vreme în est an… Tot de la Ionel Ursache din Rediu citire! Că dumnealui, după datina străbună, a avut grijă să afle din vreme… cum va fi vremea, după obiceiul locului: punând, adicătelea, sare grunjoasă în douăsprezece foi de ceapă și așteptând, peste noapte, ca timpul să-și spună cuvânt. Și ce-a aflat sărbătoritul nostru?
Că-n lunile anului 2016 vremea va fi așa: ........................................ (află PROGNOZA METEO PE 2016)
Ehei… vechea înțelepciune a țăranului român!
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Dar să trecem iute-iute în revistă și rețeta promisă. Pentru sarmalele acestea ai trebuință de carne de vacă și de porc, pe care o macini bine – cu satârul sau cu mașina de tocat.
Ca să le faci… moldovenește, vei folosi...............
Citește pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI