x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de joi. Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de joi. Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu (rețete românești pe gustul tău)

07 Ian 2016   •   13:29
Rețeta zilei de joi. Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu (rețete românești pe gustul tău)

Dintre toate acele retete romanesti pe care le-am învățat – cutreierând țara-n lung și-n lat – pentru astăzi am ales-o pe cea aflată de la un sărbătorit al zilei. Nu de la o Ioană, ci de la un Ionel, de felul său dintr-un sătuc de la marginea Ieșilor, de-i zice… Rediu. Rețeta de sarmale fierte în chiup de pământ negru se pregătește după toate canoanele bucătăriei moldovenești.

Dar mai nainte de a trece la detaliile ei, lăsați-mă să vă spun cum va fi vreme în est an… Tot de la Ionel Ursache din Rediu citire! Că dumnealui, după datina străbună, a avut grijă să afle din vreme… cum va fi vremea, după obiceiul locului: punând, adicătelea, sare grunjoasă în douăsprezece foi de ceapă și așteptând, peste noapte, ca timpul să-și spună cuvânt. Și ce-a aflat sărbătoritul nostru?

Că-n lunile anului 2016 vremea va fi așa: ........................................ (află PROGNOZA METEO PE 2016) 
Ehei… vechea înțelepciune a țăranului român!

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate

Dar să trecem iute-iute în revistă și rețeta promisă. Pentru sarmalele acestea ai trebuință de carne de vacă și de porc, pe care o macini bine – cu satârul sau cu mașina de tocat.

Ca să le faci… moldovenește, vei folosi...............

Citește pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase
RETETE ROMANESTI

×