x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Cozonac ardelenesc cu nucă (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei. Cozonac ardelenesc cu nucă (rețete românești pe gustul tău)

23 Dec 2015   •   11:25
Rețeta zilei. Cozonac ardelenesc cu nucă (rețete românești pe gustul tău)

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun, acasă, nu se poate fără un cozonac... pregătit în casă, adăugați în caietul de retete romanesti și pe aceasta, de Cozonac ardelenesc cu nucă.

Un kilogram de făină de patisserie, 4 ouă, două gălbenușuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie de bere, 150 g unt sau 200 ml ulei, 200 g zahăr tos, vanilie, coajă rasă de lămâie, o jumătate de linguriță de sare fină. Pentru umplutură: 300 g miez de nucă, două albușuri, 100 g zahpr tos, 100 g rahat.

Te-ar putea interesa și aceste retete:
Limba Soacrei (rețetă de la Mănăstirea Hirova, Basarabia)
Ciorbă de pește, ca la Mănăstirea Dervent
Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Toate ingredientele se aduc în bucătărie din seara zilei precedente – cozonacul se prepară numai cu ingrediente acomodate la temperature camerei. Drojdia se lichefiază cu o lingură de zahăr și se dizolvă în puțin lapte călduț. Se presară puțină făină și se bate cu telul, după care se lasă să dospească o jumătate de oră, la loc cald. Se dizolvă zahărul în lapte, se adaugă apoi sarea, trei ouă și cele două gălbenușuri și se bate cu telul compoziția ca să se omogenizeze. 

Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti

×