x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)

05 Ian 2016   •   16:25
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)

Să trecem iarăși munții, în Ardeal, în căutare de retete romanesti. Pe gustul vostru, al tuturor! Vă promit azi o rețetă lesne de făcut și de post, și de dulce, după cum e ziua din calendar și vrerea voastră de a ține sărbătorile și restricțiile lui.

Strămoșii, oameni cu credință și cu respect pentru pâine, nu ar fi risipit niciodată „trupul Domnului” pentru a confecționa inedita veselă ce e atât de mult pe placul turiștilor de acum. Intrarea pâinii năltuțe și cu coajă groasă în rețetarul pensiunilor și al restaurantelor cu bucătărie tradițională are cel puțin o coadă de influență franțuzească - după unii, austriacă - după alții.

Dar, de unde ar fi, câtă vreme ciorba e neaoșă, pâine - la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fără alte farafastâcuri, eu zic să trecem la rețetă!

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Ai trebuință, deci, de: fasole boabe, costiţă afumată (dacă nu-i zi de post, că dacă e și vrei să-l ții va trebui să treci iute peste acest ingredient), ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).

Cum se procedează: 
...........

Află pe Antena Satelor detaliile acestei retete romanesti.

×