Îmi propusesem să aleg - din amintire sau din vechiul caiet al bunicii - o altă rețetă pentru ziua de azi. Însă întâlnirea - absolut întâmplătoare - cu nea Nicu Vasile, de felul său din Răzvani, sat nu prea-ndepărtat de Lehliu Gară (dar nici de Autostrada Soarelui și, mai ales, nici de balta Răzvani, cea plină de pește), avea să mă deturneze în intențiile mele. Și asta pentru că bădia, aflându-mă cu ditamai crapul de Dunăre cumpărat din piața cea mare a orașului, m-a-demnat să fac o saramură, așa cum numai dânsul mai știe a face.
Vezi și alte retete tradtionale romanesti
I-am ascultat, dară, rețeta. Și apoi i-am dat ascultare...
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Crapul - să aibă măcar vreo două kile și-un pic - se curăță pe dinăuntru, dar nu și de solzi. Se pune la fript pe grătar, după ce l-ai frecat puțin cu sare. Abia după ce s-a fript îi vei răzui solzii (care nu se vor lăsa prea mult „rugați”).
Separat, pui într-o cratiță mai încăpătoare vreo 5-6 roșii mari, bine coapte, abia aduse din câmp sau de la grădină, să se „pârpălească” în puțintel ulei.
..........................
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR