Cărui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci când pe dinainte îţi trec minunile dulci ale Mioarei Stochiţă? De la ea am învăţat cum se pregătesc prăjiturile, plăcintele şi celelalte copturi "ca la Videle"... Adică, da, ca acasă la doamna Mioara, maestra dulciurilor noastre de fiecare weekend. Ne-am obişnuit să o întâlnim prin mai toate târgurile de produse tradiţionale din Bucureşti şi pe la toate evenimentele organizate de Muzeul Satului sau de Muzeul Ţăranului Român. Și de fiecare dată ne îmbie cu bucatele ei minunate, provocându-ne cu un nou produs culinar. Vedeta acestui weekend este minitarta cu cremă de nuci.
Citește și Rețeta zilei de marți. Papanași cu brânză de vaci și smântână
Rețeta zilei de joi. Prăjitura cu bulion a Sorinei
Rețeta zilei de miercuri. Prăjitura Greta Garbo (varianta ardeleană)
Pentru tarte, aluatul cel nisipos se pregăteşte din 500 g făină, 200 g unt, 200 g zahăr farin, 3 ouă, răzătura de la o lămâie, sare, o linguriţă de bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR: