Retete romanesti pe gustul... românilor! Acum, că-i dezlegare la pește - ca-n toate sâmbetele și duminicile acestor săptămâni - retetele romanesti ne sunt cel mai la îndemână.
Casa lui Moş Lucaci se sprijină pe tălpile ei de lemn, de piatră de râu şi de lut. În mijlocul curţii, cu mustăţile muiate în câteva picături de ţuică, bărbatul ne spune cum e cu dezlegările astea la pește, din postul Crăciunului - post al bucuriilor și nu al tristeților, cum Postul Paștilor este. Acumvom intra şi noi în cuhnie.
Cu ani în urmă, cât trăia Tuşa Maria, ea era stăpână între oale şi cratiţe. Dar peştele, la ceas de sărbătoare, tot Moş Lucaci îl gătea. Azi ne dezvăluie reţeta de ştiucă în sos de vin.
Cu mâna sigură, curăţă solzii. Ştiuca rânjeşte – cu dinţii-capcană, gata să prindă un deget. Dar bătrânul n-o ia în seamă. Cu o lovitură de cuţit îndepărtează capul de trup. Îl curăţă de cele rele dinăuntru. Scoate apoi cu grijă şira spinării, dar fără să despice cu totul ştiuca în două.
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR detaliile acestei retete romanesti.