x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de vineri. Calcan fript „pescărește”

Rețeta zilei de vineri. Calcan fript „pescărește”

12 Iun 2015   •   12:58
Rețeta zilei de vineri. Calcan fript „pescărește”

Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest început de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să guste din nou sentimentul vacanțelor tihnite, în care toate grijile dispar imediat ce ai pășit pe nisipul fierbinte.

Am fi putut să ne îndreptăm spre munte, să nu mai simțim în creștetul capului arșița (care abia începe să-și facă simțită supremația), dar am ales să fim rezidenți vremelnici ai Litoralului, năimind, la un popas de pescari, o zi blândă, cu toate ale peștelui...

Citește și Rețeta zilei de vineri. Crap cu roșii

Și dacă tot avem aceste trei ingrediente: mare, soare și nisip, să-l adăugăm și pe al patrulea, cel care ne-a adus aici aproape „trăgându-ne de nas”: un pește prăjit! Sau, mă rog, un calcan fript...

Ai trebuință de: un calcan cam de un kilogram, 200 ml lapte, 100 g unt topit, o lămâie, pătrunjel verde.

Se curata calcanul inauntru, se taie coada si inotatoarele de jur-imprejur si se spala bine in mai multe ape.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă: O rețetă de sezon: sărmăluțe în foi de ștevie







×