x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de vineri. „Păstrăvii Doamnei Mele” (rețeta Ecaterinei Bacalbașa)

Rețeta zilei de vineri. „Păstrăvii Doamnei Mele” (rețeta Ecaterinei Bacalbașa)

26 Iun 2015   •   05:59
Rețeta zilei de vineri. „Păstrăvii Doamnei Mele” (rețeta Ecaterinei Bacalbașa)

 Vrednică femeie, Ecaterina Bacalbaşa! Şi, oricât ne-ar plăcea legenda cum că ar fi fost bucătăreasa preferată a Reginei Maria, documentele (de istorie mică) ale Casei Regale o contrazic. Pentru că, se ştie, vreme de 30 de ani, la Casa Regală bucătarul favorit a fost neamţul H. Edner, adus de regină de la Coburg, şi, în general, erau preferaţi bucătari germani, chiar dacă reţetarul folosit era cel francez.

Nu putem însă să-i negăm Ecaterinei calităţile de doamnă a casei, bună administratoră şi, cu siguranţă - ne-o arată şi această carte pe care am adnotat-o copios - o bucătăreasă pricepută şi o muză... delicioasă pentru Constantin Bacalbaşa. Jurnalistui, cronicarul Bucureștilor și autorul „Dictaturii gastronomice”, o carte pe care eu încă nu mă satur să o răsfoiesc.

Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor

Recitesc acum, la pagina 190, una dintre reţetele Ecaterinei Bacalbaşa. "Păstrăvii Doamnei mele". Începe cu un cuvânt mai "crud": "omori".

Dar după aceea, reţeta curge ceva mai blând, mai puţin "belicos": "... cureţi şi aşezi păstrăvii într-o cratiţă, îi sărezi şi îi piperezi............................

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR


×