x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de sâmbătă. Gâscă la cuptor cu iahnie de fasole albă

Rețeta zilei de sâmbătă. Gâscă la cuptor cu iahnie de fasole albă

06 Feb 2016   •   05:19
Rețeta zilei de sâmbătă. Gâscă la cuptor cu iahnie de fasole albă

 Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și bucate de alt soi, folosind, iacă-tă, carnea de gâscă. Nu în sarmale – deși tare mult i-ar fi plăcut lui Păstorel Teodoreanu să gătim asta dis-de-dimineață, pentru un prânz în care să-l onorăm – ci cu… fasole albă. Fel de mâncare moldovenesc, savuros ca și… moldovencele care-l gătesc, o să te facă să mai ceri o porție! Sfatul meu e să te abții și să amâni la cină plăcerea celui de al doilea blid cu mâncare de fasole albă cu carne de gâscă.

Trebuință ai de carne de gâscă (piept și pulpe), cam vreun kilogram. Fasole albă, grasă, un sfert de kil și pe-ntrecute; zarzavat de supă (morcov, pătrunjel - rădăcină, păstârnac) - 200 g, ceapă - 300 g, bulion - vreo două linguri, ulei, cimbru (un firișor), sare și, de vrei, piper negru, proaspăt măcinat.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

Fasolea o alegi de cu seară și o pui în apă, să se umfle. Schimbi o dată apa înainte de culcare și-nc-o dată dis-de-dimineață - când oi și pui la fiert. Mai schimbi apa și cât fierbi, de vreo două-trei ori, iar ultima oară adaugi sare și rădăcinoasele, date pe răzătoare.

Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×