Ingrediente:
1 kg cartofi, o conservă de ciuperci, 200 g salam vegeta, o ceapă de mărime medie, un morcov mic, pătrunjel, 2 linguri ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Se scurge bine de apă conserva de ciuperci, se taie cubulețe cartofii și morcovul rondele. Ceapa tăiată mărunt se călește împreună cu morcovul la foc mediu, iar când se înmoaie ceapa, se adaugă cartofii. Se pune apă fierbinte cât să acopere totul și se lasă 5 minute la fiert. După ce cartofii încep să se înmoaie, se adaugă ciupercile și se reduce focul la minimum. Se prăjește salamul vegetal tăiat după preferințe, iar când cartofii sunt gata, se adaugă salamul, se pune totul într-o tavă unsă cu ulei și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă la cuptor 20-25 de minute, iar la final se pune sare, piper și verdeața tocată.
Încearcă și:
REŢETA ZILEI: Supă de legume cu ravioli
REŢETA ZILEI: Salată caldă de legume şi creveţi
REŢETA ZILEI: Plăcintă cu brânză şi urzici
REŢETA ZILEI: Coquelet în crustă marmorată cu sos de sfeclă roşie şi zmeură
Cum poți să faci kurtos kalacs acasă la tine