Ingrediente:
Un pui întreg de 1,6 kg, 1 kg de cartofi, 2 căpățâni de usturoi, 100 ml vin alb, 100 ml supă de pui/legume, unt, 2 fire rozmarin, 6 frunze dafin, o lămâie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 de grade, se unge tava cu unt și se unge puțin și puiul. Se așează puiul în tavă, se pun cartofii tăiați pe jumătate împrejurul lui și jumătățile de căpățâni de usturoi, apoi se toarnă supa, vinul, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor o oră, după care se întorc cartofii. Se presară ierburile aromatice, feliile de lămâie și se mai lasă 50 de minute la cuptor. Se dă cuptorul la 220 de grade și se lasă puiul să se rumenească 30 de minute. Se scot cartofii și puiul din tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă 10 minute înainte de a fi serviți.
Încearcă și:
REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză
REŢETA ZILEI: Tapas cu creveţi şi brânză
REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale
Citește și:
Mitul celor 10 mii de paşi şi alte cinci mituri de fitness pe care trebuie să le ignori imediat
5 simptome ale cancerului pe care orice femeie trebuie să le ştie