Ingrediente:
1 kg de ciuperci champignon, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 4 roșii, 100 ml vin alb, sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală ciupercile, se curățăm de pielițe și se taie feliuțe subțiri. Ceapa se toacă mărunt, iar usturoiul se zdrobește. Într-o tigaie în care am încins ulei, se călește ceapa și usturoiul, se adaugă ciupercile, roșiile tăiate cubulețe, sare, piper și se stinge cu vin alb. Se lasă să fiarbă puțin, după care se adaugă apă cât să se acopere ciupercile. Se pune capacul și se lasă la foc mic să fiarba pentru 25 de minute. La final se adaugă pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se servește cu mămăliguță.
Încearcă și:
Rețete de post. Pilaf dobrogean cu praz
REŢETA ZILEI: Ciorbă de ştevie de post
Rețete românești. Musaca de post, ca la Târgu Cărbunești
REŢETA ZILEI: Supă aztecă (de post)