x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Retete

Retete

06 Aug 2006   •   00:00

MUNTENIA - Deliciu cu chimen si lipii arabesti

Ingrediente: 4 lipii, doua vinete, 1 lingura cu ulei, 1/4 lingurita chimen macinat, sare, piper macinat, patrunjel
Preparare: Lipiile se taie felii si se pun la cuptor. In robotul de bucatarie se amesteca chimenul, vinetele coapte si curatate. Se adauga patrunjel tocat, sare si piper.

MOLDOVA - Gustul salatei imbogatit de dovleac

Ingrediente: un kg de vinete coapte, 500 g dovleac, o ceapa, ulei, sare
Preparare: Se scoate miezul din dovleac, se taie cubulete si se pune in apa cu sare. Dupa 10 minute se scoate si se paseaza pana devine o pasta. Se amesteca cu vinetele tocate. Se adauga ceapa taiata marunt, ulei si sare.

ARDEAL - Combinatie delicioasa cu nuci si usturoi

Ingrediente: Doua vinete, o rosie, un catel de usturoi taiat marunt, o lingura cu ulei, doua linguri zeama cu lamaie, doua linguri cu nuci tocate, doua cepe taiate marunt, sare si piper.
Preparare: Se amesteca vinetele coapte si tocate marunt cu o rosie descojita si tocata. Adaugati usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie si nucile. Dupa gust, sare si piper.

×
Subiecte în articol: sare bucataria de week-end