x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Retete de Dragobete

Retete de Dragobete

22 Feb 2006   •   00:00

Alice Barb si George Ivascu - Petrec impreuna la miezul noptii sarbatoarea dragostei / Cadou pentru indragostiti / Bucate pentru jumatatea ta / Nectarul iubirii / Creator de gusturi / Amintiri din bucatarie / Secret de curtezana



Cap de primavara


editorial de SIMONA LAZAR
Plasate sub semnul Dragobetelui - divinitate populara masculina, al carei scop pe lume pare sa fi fost acela de "a lua mintile fetelor" - retetele si povestile din acest numar al Jurnalului de Bucatarie sunt menite sa "indulceasca" ultimele ceasuri de iarna cu promisiunea iubirii fara de sfarsit. "Promisiune", "logodna", fir de legenda ce leaga un om de altul, o inima de alta inima. Capat de iarna si "cap de primavara", Dragobetele este - intr-o intelegere arhaica - timpul si sansa de a initia o legatura de cuplu, un legamant durabil cat o viata de om. Perceput oarecum mai subtil decat al sau "beau-fr"re" occidental - Sfantul Valentin (abia sarbatorit in saptamana ce-a trecut) - , Dragobetele este poate mai putin bogat in parfumate galanterii. Specifica acestei sarbatori este turta dulce pictata, vanduta pe la iarmaroace, si nicidecum prajiturile dichisite din ciocolata. "Reteta galanta" a Dragobetelui e mai degraba aceasta: fii alaturi de cel drag si imbie-l cu ceea ce stii tu sa pregatesti mai bine. Si adu-i fericire!

×